fbpx

Воєнком Франківська пообіцяв бійцю і журналісту Миколі Волкову, що демобілізованих "футболити" не будуть

Суспільство 19:25, 07.09, 2015

Франківський журналіст, демобілізований боєць 128-ї бригади Микола Волков "вишикував" міський військкомат, бо не зміг разом із товаришами по зброї стати на облік. Воєнком налагодив прийом "дембелів" третьої хвилі.

Ситуацію, яка обурила демобілізованих бійців і його особисто, Микола Волков описав на своїй сторінці у Фейсбук.

"У країні більше року війна, а виглядає, що військкомати й далі живуть своїм життям. Після демобілізації всі бійці мають стати там на облік. У мене та ще кількох чоловік припис з’явитися до 4 вересня включно. Отже, о 8:10 ранку я на вулиці Княгинин, 20 у Івано-Франківському міському військкоматі. Черговий каже прийти після дев’ятої, бо "того працівника" ще немає. 9:15. Місце те ж. Черговий каже прийти о третій дня, бо той працівник зараз "із перевіркою на підприємстві". Після кількох уточнюючих запитань виявляється, що на місці він буде із 15:00 до 16:00, а якщо ні, то вже в понеділок. Переконливо прошу, щоб йому передали, аби прийшов, бо я такий не один і сьогодні прийдуть ще демобілізовані АТОшники", – розповів Микола Волков.

Однак о 12:00 Миколі подзвонив побратим, якому теж було призначено на цей день, і повідомив, що його "ощасливили": "приходьте у понеділок".

"Дзвоню на Княгинин, 20. Виявляється, що отой працівник  навіть не військовий, не офіцер, а звичайний держслужбовець, посада  головний спеціаліст відділу військового обліку і т. п. Зриваюся і криком нагадую, що демобілізація "третьої хвилі" триває з липня і закінчиться у кінці вересня. Практично щодня до них прибуватимуть бійці, котрі більше року були в армії, з них по вісім-десять місяців  на передовій. Хлопцям зараз найбільше потрібен відпочинок. Із рідними, близькими, на морі/у горах/в санаторії. Більшості треба ще й лікуватися. І найменше вони хочуть ходити по військкоматах, аби їх там "футболили". Передзвонив до обласного військкомату й до активістів. Поскаржився. От і сюди пишу. Може, допоможе",  писав минулої п’ятниці Микола Волков, боєць, який відслужив рік і повернувся додому.

Сьогодні, повідомив Микола, він нарешті став на облік в Івано-Франківському міському військкоматі.

"Сьогодні все разюче відрізнялося від п’ятничних поневірянь. Судячи з усього, у військкоматі відреагували на скарги, які повідомив активістам і у Фейсбук. О 9:00 робота на Княгинин, 20 йшла повним ходом. Діяли дві черги  окремо демобілізовані, окремо всі інші. Насправді це має сенс, бо процедура оформлення одного "дембеля" триває 30-40 хв.",  описав він роботу військкомату.

Микола Волков також розповів, що мав з цього приводу зустріч із військовим комісаром Франківська.

"Мене запросив до себе військовий комісар полковник Сорокопуд. Каже, попри те, що у відпустці, спеціально нині вийшов на роботу, аби розібратися в ситуації. При мені відчитав лейтенанта, який чергував у п’ятницю (хоча сумніваюся, що саме від цього офіцера залежить реєстрація бійців). Пообіцяв, що демобілізованих у міському військкоматі не будуть футболити, а прийматимуть й оформлятимуть якомога оперативніше. Щиро сподіваюся, що так воно і буде",  написав журналіст.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: