fbpx

Володарка Гран-прі конкурсу імені Квітки Цісик їде в тур на Прикарпаття. ВІДЕО

Культура 17:57, 20.03, 2018

До 65-ліття легендарної співачки Квітки Цісик відома українська виконавиця Оксана Муха започаткувала соціально-культурний проект "Дякую тобі, Квітко!" і анонсувала тур містами та містечками Західної України "KVITKA: ДВА КОЛЬОРИ". У квітні та травні ці гастролі охоплять 16 міст: Львів, Івано-Франківськ, Тернопіль, Луцьк, Хмельницький, Борислав, Золочів, Стрий, Дрогобич, Радехів, Червоноград, Жовква, Мостиська, Козова, Коломия та Долина.

Напередодні гастролей співачка презентує пісню, з якою здобула Гран-прі І Міжнародного фестивалю-конкурсу ім. Квітки Цісик.

"Тече річка невеличка" – саме з цією українською народною піснею співачка Оксана Муха перемогла у І Міжнародному фестивалі-конкурсі ім. Квітки Цісик. Це одна із найулюбленіших її пісень в репертуарі співачки-легенди, якій 4 квітня цього року виповнилося би 65 років.

"Коли у 2011-му я готувалася до Фестивалю-конкурсу ім. Квітки Цісик, перебрали багато пісень з її репертуару,  пригадує Оксана Муха.  Не хотіла брати щось загальновідоме, було бажання заспівати щось менш знане. І тут згадала, як ще моя бабця мені у дитинстві співала "Тече річка невеличка". Спробувала – і одразу зрозуміла, що це моя пісня! Вона дуже романтична і лаконічна. До того ж, це одна із моїх улюблених пісень із репертуару Квітки Цісик. А вже згодом я дізналася цікавий факт – цю пісню дуже любив співати Тарас Шевченко".

"Квітка Цісик повернулась до нас голосом Оксани Мухи", – так влучно висловилася народна артистка, Герой України Ніна Матвієнко про молоду співачку, яку назвали «другою Квіткою". Тепер Оксана Муха їде Україною з гаслом "Дякую тобі, Квітко!". У програмі концертів "KVITKA: ДВА КОЛЬОРИ"  найкращі пісні із репертуару Квітки Цісик, які звучатимуть як в автентичних, так і в оригінальних аранжуваннях. Разом із Оксаною Мухою на сцені будуть оркестр та рок-група.

12 квітня Оксана Муха виступить у Долині, 13 квітня  у Коломиї, а 14 квітня дасть концерт в Івано-Франківську. Деталі  тут. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: