fbpx

Володимир Гарматюк презентував у Франківську фотовиставку "Anno Domini(o)" і запросив глядачів зіграти в доміно

Стиль життя 20:59, 11.06, 2015

В Центрі польської культури та європейського діалогу відкрилася фотовиставка франківського журналіста Володимир Гарматюка. Експозиція – зі сюрпризом: глядачі можуть стати співучасниками.

Фотографії для виставки Вололодимир Гарматюк збирав три роки. До експозиції увійшли фото не тільки з України, а й з інших країн Європи – Польщі, Болгарії, Німеччини. Світлини різної тематики, але об'єднані характерним творчим почерком автора – телевізійного журналіста.

"Не хотілось робити якісь тематичні фото. Хотілося показати різні місця, різні речі", – говорить Гарматюк.

Журналіст розповів, що ідею назви виставки йому підкинула його подруга Марія Микицей.

"Вона бачила мої фотографії. В нас зайшла мова про те, що я готую виставку і не маю назви. Робоча назва була "Сезонності", але вона мені запропонувала кілька інших варіантів. Серед них була назва зі словом  "доміно". Тобто ефект чи принцип доміно. І це слово в мене викликало асоціацію з Anno Domini, тобто рік Бога, перший рік нашої ери. Коли мандруєш і їздиш, то ти як гравець у доміно. Людина не знає, що вона витягне  яку кістку, які на ній цифри будуть, і де ця кістка стане, і як піде гра",  описав він свій творчий задум. 

На презентації виставки Володимир Гарматюк запропонував усім присутнім знімати фото з прищепок та перекладати їх місцями.

"Люди можуть формувати відеоряд на свій смак. Це буде така своєрідна гра для глядачів. Я не хотів обмежувати глядача тільки спостереженням, хотів залучити його до спільнодії",  відзначив Володимир Гарматюк.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: