fbpx

Володимир Олійник: "УКРОП змушує міську владу працювати і раціонально використовувати бюджет"

Політика 14:24, 28.01, 2019

Останнім часом є така тенденція у місті: що би не робилося, здобутки мер приписує тільки собі. Я б сказав, що в таких позитивних змінах та зрушеннях у Івано-Франківську значну роль відіграє саме партія "УКРОП". Тому що ми створили конкурентне середовище в місті. Коли є здорова опозиція, яка не просто говорить, а пропонує конкретні вирішення проблем. Насправді ми змушуємо міську владу працювати і раціонально використовувати бюджет. Не завжди вдається, тому що вони більшістю голосів все одно роблять так, як хочуть. Але принаймні бояться розголосу і зважають на думку суспільства.

Про це в ефірі програми "За і Проти" на ТРК "Вежа" сказав голова фракції "УКРОП" в Івано-Франківській міській раді Володимир Олійник.

"Можна з впевненістю сказати, що в нас одна з найбільш дієвих фракцій у міській раді. Якщо брати округи, то дуже багато з того, з чим наші депутати йшли на вибори, вдалося реалізувати. Також депутати від УКРОПу активно працюють у своїх комісіях. Проте мене та Дмитра Чміля не включили до складу бюджетної комісії, хоча ми регулярно пишемо заяви. Це показує закритість міської влади і небажання ділитися тим, куди вона насправді хоче спрямовувати кошти", – сказав Володимир Олійник.

За словами укропівця, нині міська влада працює здебільшого на свій піар. Натомість реальні проблеми міста залишаються невирішеними.

"На мою думку, перші три роки каденції нової влади потрібно було "затягнути пояси" і налагодити економіку. Тобто наповнювати міський бюджет за рахунок виробництва, а не через децентралізацію. А останні два роки можна й з виборцями "загравати". Натомість з першого дня міський голова влаштовує свята у мікрорайонах, ставить бруківку, яку привозять зі Львова. Точно знаю, що влада не збирається економити на піарі міського голови і "заграванні" з виборцями. Тобто зараз даються вказівки влаштовувати свята у мікрорайонах міста і дворах, де можна мера прорекламувати. Тільки за минулих півроку на таку рекламу було витрачено 5 мільйонів гривень", – сказав укропівець.

Також Володимир Олійник зауважив, що сесії міської ради проводять дуже рідко.

"Я вже для себе почав припускати, що влада більшість проводить певні торги із забудовниками, які теж у коаліції. Для того, щоб проголосувати їхні питання, натомість забудівники не втручатимуться у питання бюджету. Міська влада нещодавно показала своє справжнє обличчя. Нещодавно в Івано-Франківськ хотів зайти великий закордонний інвестор з мільйонними інвестиціями, щоб виготовляти спортивне обладнання. Натомість йому назвали захмарну суму. Він відмовився і поїхав у Вінницю, де його з радістю прийняли", – додав Володимир Олійник.

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: