fbpx

Володимир Олійник запропонував розпустити міську раду. Не вистачило двох голосів

Політика 18:17, 27.10, 2017

На засіданні сесії сьогодні під час розгляду першого питання порядку денного депутати ледь не розпустили міську раду. Сталося це під час розгляду першого питання у порядку денному.

Спочатку слово взяв міський голова Руслан Марцінків. Він прочитав звернення до Верховної Ради. У ньому розкритикував проект державного бюджету на 2018 рік. Мовляв, документ на сотні мільйонів гривень зменшить місцевий бюджет.

"Збільшують відсоток, який забиратимуть у державний бюджет. Ми не зацікавлені заробляти у бюджет більше, бо заберуть до Києва. У наступному році сума відрахувань може складати на 50 мільйонів більше", – сказав Марцінків.

Далі було обговорення. Слово взяв укропівець Володимир Олійник. Він зазначив, що якщо ми розпустимо цю міську раду і оголосимо на березень вибори до ОТГ, то ситуація зміниться кардинально. Адже на сьогодні законодавство створює незручні умови для такої форми місцевого самоврядування, у якій ми зараз працюємо.

Після того міський голова спонтанно оголосив голосування, і депутати 20 голосами проголосували "за" пропозицію голови фракції УКРОПу Володимира Олійника. До розпуску міської ради не вистачило всього двох голосів.

На таке зухвальство міський голова відреагував з образою: покинув сесійну залу.

"Якщо ми створимо ОТГ, то всі кошти будуть залишатись у місті. УКРОП вважає, що Івано-Франківськ є прогресивним містом і ми мусимо слідувати принципам децентралізації. Ми можемо найближчим часом разом із приміськими селами створити ОТГ", – наголосив Володимир Олійник.

Реклама

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: