fbpx

Волонтерів з Франції, які приїхали на Прикарпаття, вразили українські дороги

Суспільство 19:52, 28.04, 2015

Благодійна робота іноземних волонтерів полягає в тому, щоб визначити, чого найбільше потребує той чи інший заклад, а тоді закупити це для них. На цей час французькі волонтери співпрацюють з чотирнадцятьма закладами.

Про це йшлося на прес-конференції групи студентів-волонтерів із міста Лілль (Франція) щодо надання допомоги дитячим закладам охорони здоров’я, яка відбулася в приміщенні Товариства Червоного Хреста України, передає Бліц-інфо.

Французькі гості навчаються в вищій школі бізнесу. Перші два роки навчання практичні, тому можна посвятити свій час благочинності.

“Хоч і нелегко поєднувати цю діяльність з навчанням, але відчуття від того, що ти можеш комусь допомогти, ні з чим не зрівняти”, – прокоментувала одна зі студенток Солен Дювенель.

Волонтери, відповідаючи на запитання журналістів, розповіли, що проблем з тим, аби приїхати, практично не було. Батьки відпускали, хоч і хвилювалися, враховуючи ситуацію на Україні. Молодь Франції мало проінформована про справжнє становище у нашій державі, оскільки малий доступ до достовірної інформації. Та, спілкуючись з українськими студентами, знали, що у нас, на Заході, все спокійно.

Через два дні французькі студенти їдуть у Львів, щоб там також надати благодійну допомогу дитячим лікарням та санаторіям. Опісля волонтери планують повернутись додому.

Як зауважуть французи, Івано-Франківськ їм дуже сподобався. Особливо справила враження українська кухня. Це було для них щось зовсім нове і таке, чого в них немає. А ще дороги.

“Такого в нас теж нема”, – сміялися гості.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: