fbpx

Волонтери доставлять українським бійцям на Донбас автомобіль-лазню

Суспільство 05:18, 06.12, 2014

Між блокпостами українських військових на Донбасі незабаром почне курсувати автомобіль, в якому будуть лазня, пральня і душова.

Про це повідомив лікар волонтерської групи "Екстрена медична служба "Хотабич" Ілля Лисенко, передає gazeta.ua.

Лисенко, зокрема, зазначив, що наразі готується до відправлення на фронт спеціалізований автомобіль санітарної обробки, в якому будуть лазня, пральня і душова.

"Він необхідний для того, щоб можна було курсувати між блокпостами і допомагати нашим бійцям бути охайними, чистими і з хорошим ароматом", – наголосив лікар.

За словами волонтера, в його службі, крім того, є ще чотири автомобілі швидкої допомоги.

Лисенко пояснив, що його група утворилася заради того, щоб максимально швидко доставляти поранених бійців до найближчих лікарень.

"В умовах військових дій цивільні лікарі відіграють одну з головних ролей у порятунку наших військових, адже з блокпостів чи з передової в першу чергу поранені доставляються саме до нас",  зазначив волонтер.

Нагадаємо, Організація Об'єднаних Націй (ООН) закликала владу України переглянути чинний закон про волонтерську діяльність. Про це на прес-конференції повідомив координатор системи ООН Ніл Уокер.

"Я б хотів закликати нову Верховну Раду проаналізувати і переглянути закон про волонтерство для того, щоб нормативно-правова база сприяла роботі українських волонтерів",  сказав він.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: