fbpx

Волонтери просять допомогти молитвою незрячому бійцю з Коломиї

Суспільство 07:39, 30.03, 2017

Пораненому бійцю, що прооперований в Одеському Інституті офтальмології імені Філатова, потрібна підтримка. Зараз він цілковито незрячий. Чи відновиться зір на одному прооперованому оці, буде відомо впродовж місяця.

З проханням підтримати земляка В'ячеслава молитовно до спільноти в мережі звернулася волонтерка франківської групи "Поранені SOS" Віра Гаврильців. 

"В'ячеславу після отриманої травми і лікування було видалено ліве око, на правому оці була проведена операція. До півроку В'ячеслав буде повністю незрячим, якщо рогівка приживеться, то буде продовжено лікування, щоб зберегти хоч праве око, наскільки це буде можливо. Тому прошу про молитовну підтримку біця!" – розповіла вона. 

Нагадаємо, раніше до волонтерів з Прикарпаття, щоб допомогти незрячому захиснику, звертався волонтер Одеського військового госпіталю Андрій Танцюра. 

"Про В'ячеслава я вже писав у жовтні минулого року. Уродженець Івано-Франківської області, він був мобілізований в липні 2015 року. В зону АТО потрапив у складі 24-ї артбригади наводчиком самохідної гаубиці 2С3 "Ака́ція". Отримав пошкодження рогівки лівого ока, з чим потрапив у відділ офтальмології Одеського військового шпиталю. Була потрібна термінова пересадка рогівки, операцію зробили, але, на жаль, запальний процес і руйнування ока продовжилися. Щоб запалення не заторкнуло інше око, вирішили видалити хворе, – розповів більше Танцюра. – Але через якийсь час і з правим оком почалися неприємності. В'ячеслава відправили з Франківська до Одеси в клініку ім. Філатова. Після обстеження ока лікарі звернулися з проханням терміново оплатити донорську рогівку для проведення наступної операції…"

Завдяки небайдужим знайшли кошти на рогівку, ліки та супутні витрати – 19 275,41 грн. 

Після операції В'ячеслава планували виписати додому, щоби він повернувся для планового огляду назад у клініку через місяць. До цього він мав проходити курс лікування у Франківську. Завдяки керівництву Одеського військовго госпіталю вирішили на цей місяць залишити бійця в очному відділі шпиталю, а вже після огляду спеціалістами клініки ім. Філатова відправити додому.

Андрій Танцюра подякував "Гамільтонській суспільній службі українців Канади" і особисто Zubriy Ksenia за фінансову допомогу та всім фпанківцям, які відгукнулися на прохання допомогти.

"Через місяць будете зустрічати свого земляка!" – повідомив волонтер. 

Раніше франківська волонтерка Вероніка Дичковська повідомила КУРСу що В'ячеслав з Коломиї. Волонтери знайшли його матір.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: