fbpx

Волонтери просять про допомогу у створенні будинку підтриманого проживання для сиріт з інвалідністю на Прикарпатті

Суспільство 10:36, 16.06, 2017

Допомогти збудувати новий дім для сиріт з інвалідністю закликають волонтери БО "Українська благодійницька мережа".

Наразі потрібні недорогі земельні ділянки або старі будинки поблизу великих населених пунктів. Про це на своїй сторінці у соцмережі facebook написав керівник Української благодійницької мережі Василь Футерко.

"Новий дім – це спільнота підтриманого проживання. Це можливість назавжди покращити життя сиріт з інвалідністю, визволивши їх з інтернату. Підтримане проживання  передовий світовий досвід влаштування людей з інвалідністю. Щоб розпочати спорудження будинку спільноти підтриманого проживання для вихованців Залучанського дитячого будинку-інтернату, шукаємо недорогу земельну ділянку або старий будинок. Основна вимога  близькість до великих населених пунктів, наявність доброго транспортного сполучення",  йдеться у повідомленні.

Як писав КУРС, за ініціативою Української благодійницької мережі наприкінці березня у Бурштині відбулися громадські слухання щодо створення у цьому місті спільноти підтриманого проживання, на яких громада повністю підтримала таке починання.

Волонтери згодом звернулися до Бурштинської міської ради з проханням про виділення земельної ділянки для будівництва спільноти. Однак у вівторок, 13 червня, земельна комісія Бурштинської міської ради розглянула звернення щодо виділення ділянки та відмовила, мотивуючи своє рішення тим, що це неможливо зробити поза процедурою земельних торгів. Разом з тим, члени комісії запропонували як один із варіантів приміщення колишнього дитячого садка.

"Це приміщення зараз у далеко не найкращому стані, потрібно добре усе зважити (його реконструкція може обійтися так само, як нове будівництво). Тому варто одночасно розглядати різні можливі варіанти, маючи більший вибір",  пояснює Футерко.
 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: