fbpx

Волонтери й активісти зустрілися зі студентами ІФНТУНГ та розповіли про потреби військових на передовій

Суспільство 18:33, 11.12, 2014

У четвер, 11 грудня, у приміщенні студентського парламенту Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу відбулася зустріч ініціативної групи вишу з представниками івано-франківської "Самооборони", а також громадським активістом, бійцем батальйону "Айдар" Петром Шкутяком.

"Ми говорили зі студентами про те, як вони можуть долучитися для допомоги пораненим, для допомоги армії на передовій, та й, власне, що робити тут, на місці, для того, щоб покращити ситуацію під час війни", – розповів боєць батальйону "Айдар", громадський активіст Петро Шкутяк.

"Молоді потрібно активно спілкуватися з військовими, знати, які в них проблеми, намагатися з розумінням ставитися до проблем, що зараз існують через невпинні бойові дії. Зрозуміло, що потрібно формувати матеріальну допомогу нашим солдатам, співпрацювати з волонтерами, зрештою, надавати допомогу на місцях пораненим військовим", – розповіли студентам учасники зустрічі.

У свою чергу, нещодавно створена ініціативна група ІФНТУНГ, що займається допомогою українській армії, визначила в ході розмови, які є потреби в українських військових, що перебувають у зоні бойових дій.

"Насамперед солдатам потрібні теплі речі та взуття. Зрозуміло, що продукти харчування, ліки, засоби гігієни, – наголосили представники "Самооборони". – На 80-90% забезпечення армії на передовій ведеться саме за допомогою волонтерів та звичайних людей. У зоні бойових дій кожна дрібниця має значення".

"Якби на фронт не надходила допомога волонтерів та всіх небайдужих людей, неможливо було б вижити", – додав Петро Шкутяк.

Варто зазначити, що нещодавно подібна зустріч відбулася зі студентами Прикарпатського університету ім. В. Стефаника. Також є запрошення на подібні заходи з районів області, на які з радістю готові відгукнутися активісти та волонтери. 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: