fbpx

У Карпатах волонтери з усієї України облаштовували Центр творчої реабілітації для воїнів. ВІДЕО

Стиль життя 14:34, 12.08, 2018

Волонтери "Будуймо Україну разом" протягом двох тижнів працювали у селі Бережниця Верховинського району. Вони допомагали місцевій активістці Віталіні перетворити стару хату на реабілітаційний центр для воїнів, що брали участь у російсько-українській війні.

Волонтери працювали у селі з 15 по 30 липня.

"Останнім містом у БУРтурі було с. Бережниця (поруч із Криворівнею) Івано-Франківської області, де нашій команді вдалось не лише попрацювати, але й активно відпочити та надихнутись красою снігових гір. Нас запросила місцева активістка Віталіна, якій сільська громада безкоштовно виділила хату із земельною ділянкою для того, щоб перетворити її на реабілітаційний центр для воїнів, що брали участь у російсько-українській війні. Сама Віталіна має громадську організацію "Творча Криївка" і вже впродовж 4 років працює з військовими у тому напрямку, де проводить для них арттерпію", – йдеться у повідомленні на сайті організації.

"Коли ти виходиш із зони комфорту, реально круто. Ти розвиваєшся, рухаєшся  і це тебе змінює. Коли у тебе є робота більш-менш оплачувана, якась стабільність, але ти відчуваєш, що тобі треба щось більше. Оце більше – це те, що я тут знаходжуся і щось роблю. Просто так допомагаючи комусь. Насправді це дуже мене внутрішньо збагачує",  говорить волонтерка з Києва Анастасія.

Андрій приїхав до Бережниці з Нью-Йорка і каже, що вражений молодими людьми, які беруть участь у проекті. 

"На мою думку, дуже важливо мати можливість і бажання відходити від свого буденного, рутинного ритму життя і давати щось людям. Це може бути у формі роботи, це може бути ввечері піти провести час у школі з дітьми, щось їм розказати. Є дуже багато форм вираження процесу – віддавати щось суспільству", – говорить Андрій.

Волонтери сподіваються, що їхня робота мотивуватиме місцевих мешканців щось змінювати у своєму селі, своїй свідомості.

"Я розумію, що саме по собі нічого не робиться, і якщо хтось не почне це робити, то ми не відновимо цю будівлю, не створимо цю творчу криївку. Для мене дуже важливий стимул – бути частинкою творення чогось важливого і потрібного. Ми приїхали сюди, що відбудовувати цю будівлю, створювати простір. Ми створили якийсь рух у цьому селі, люди бачать нас, приходять. Їм уже від того весело, що тут щось твориться. Ми стаємо для них таким мотиватором, натхненням, щоб приходити і теж допомагати створювати творчу криївку", – вважає Оля з Луцька.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: