fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Суспільство
  • Волонтери звернулися до Олександра Шевченка взяти під контроль розслідування вибуху міномета на Рівненському полігоні

Волонтери звернулися до Олександра Шевченка взяти під контроль розслідування вибуху міномета на Рівненському полігоні

Політика 16:57, 13.07, 2018

Фронтові волонтери із різних областей України зустрілись із народним депутатом України Олександром Шевченком. Вони звернулись до парламентаря з проханням взяти під контроль розслідування вибуху міномета на полігоні у Рівному.

Під час військових навчань загинуло троє військовослужбовців, ще дев’ятеро отримали поранення. Наразі розглядається декілька версій, які призвели до надзвичайної події. Основною є порушення заходів безпеки під час проведення навчань.

"Справа у тому, що це не перший випадок. Міномети уже вибухали чотири рази. І це вчетверте нам будуть казати, що винні люди. Ті міномети, які зараз є у нашої армії, не витримують жодної критики. Ми просимо вас взяти це питання під контроль", – сказав волонтер Юрій Москаленко.

"Я зобов’язаний це робити. Я народний депутат, який підпорядковується громаді. Поспілкуюсь із людьми з Європи та Америки, які мають стосунок до оборонної промисловості, чи в них такі випадки були. Але безумовно, якщо така ситуація виникла, треба як мінімум заборонити використання цих мінометів", – сказав Олександр Шевченко.

Волонтери також попросили парламентаря проконтролювати процес розслідування. Щоб була проведена експертиза металу, який використовують для цих мінометів.

"Чи в мене є віра, що в Україні можлива така експертиза і вона буде проведена незалежно і чесно? Нема. Я подам відповідне депутатське звернення. Ми спробуємо залучити міжнародну спільноту до проведення експертизи. Її треба робити в Польщі, Німеччині, будь-де, тільки не в Україні", – сказав нардеп.

Олександр Шевченко подякував фронтовим волонтерам за невтомну працю та допомогу військовим. А ті у свою чергу подарували йому футболку із патріотичним написом.

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: