fbpx

"ВОЛЯ" і громада Назавизова вимагають покарати винних у розкраданні майна недобудованої школи

Суспільство 14:38, 30.04, 2015

Мешканці Назавизова та активісти політичної партії "ВОЛЯ" пікетували Надвірнянський районний суд на Прикарпатті. Вони обуренні свавіллям директора навчального закладу, який допустив розкрадання майна недобудованої школи, і тим, що він залишається безкарним.

Активісти підрахували завдані збитки на суму майже 50 тис. грн. У будівлі недобудованої школи зникли цегляні перестінки. Практично на усіх поверхах розібрано 185 м2.

Громада села та активісти вийшли на акцію протесту, щоб висловити своє обурення бездіяльністю правоохоронних органів, які досі не притягнули до відповідальності директора школи.

"У розкраданні майна звинувачують тільки одну людину, а дійсні організатори злочину залишаються безкарними. Разом з мешканцями села вимагаємо притягнути до відповідальності усіх винних, зокрема директора навчального закладу, – наголосила член Івано-Франківської обласної організації партії "ВОЛЯ" Тетяна Пришляк. – Будемо здійснювати громадський контроль і підтримувати громаду".

29 квітня відбулось перше судове засідання у цій справі, до кримінальної відповідальності притягли мешканця села Василя Іроденка. Зі слів чоловіка, він на прохання директора школи Ярослава Будзака "допоміг фірою вивезти будівельне сміття з території школи, серед якого була цегла". Обвинувачений погодився на добровільне відшкодування завданих збитків.

У 2014 році на добудову шкільного корпусу і дошкільного навчального закладу у селі виділили 500 тис. гривень субвенції. Наприкінці року було повернуто понад 122 тис. гривень. У школі досі немає їдальні, спортзалу, актового залу, бракує навчальних класів.

"Ми не згідні з фактами, які виявлені у ході слідства. Вартість вкраденого будівельного матеріалу занижена вдвічі, до відповідальності притягли лише одну людину", – обурюється мешканець села Сергій Сладецький.

Нагадаємо, раніше громада Назавизова висловила недовіру директору школи Ярославу Будзаку, також батьки учнів скаржаться на неналежне ставлення директора до дітей. Вони направили відповідне рішення зборів села до голови Надвірнянської РДА та прокуратуру. Люди вимагають негайно звільнити Ярослава Будзака і притягти його до кримінальної відповідальності.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: