fbpx

"ВОЛЯ" пропонує замість роликів і брошур спрямувати кошти на паліативну допомогу та догляд за важкохворими

Суспільство 10:15, 27.12, 2016

Департамент соцполітики хотів спрямувати понад 1,2 млн грн на виготовлення брошур, канцтовари, соціальні ролики, інформаційні кампанії. "ВОЛЯ" запропонувала спрямувати ці кошти на паліативну допомогу, на яку виділяють лише 250 тисяч гривень, і на догляд за важкохворими.

З такою пропозицією виступили депутати обласної ради від партії "ВОЛЯ" під час обговорення Програми соціального захисту населення Івано-Франківської області на 2017-21 роки на сесії облради.

Очільниця фракції "ВОЛЯ" Ольга Галабала наголосила, що прийняття цієї Програми показує абсолютно ненормальний підхід до розподілу коштів.

"В пункті 6 Програми, який передбачає інформаційне висвітлення, зазначено, що в 2017 році на висвітлення в ЗМІ проблем осіб з обмеженими можливостями планується 30 тис. грн, на проведення широких інформаційних кампаній – 200 тис. грн, на створення соціальних роликів про підтримку соціально незахищених людей – 60 тис. грн. Тобто разом 290 тис. грн. Водночас на соціальні послуги і паліативну допомогу мешканцям області, а це коли людина вже в болях вмирає, ми передбачаємо лише 250 тис. грн. Я вважаю, що в умовах прийнятого держбюджету це неприпустимо",  наголосила депутат.

Таку ж позицію висловила і Ольга Федишина, яка звернулась до керівництва з проханням дати доручення департаменту соціальної політики і охорони здоров‘я розглянути можливість вилучення коштів, які планується виділити на соціальні ролики, інформаційні кампанії, і спрямувати їх на більш предметні речі.

"До прикладу, в Надвірнянському районі передавалась субвенція на відшкодування коштів з безоплатного отримання медикаментів чорнобильцями, зараз є недофінансування. Так, може, краще б люди напряму отримували ці кошти чи районні бюджети, які б їх розприділяли, а не випускати ролики",  зазначила Федишина.

До прикладу, 920 тисяч гривень хочуть спрямувати на забезпечення обробки інформації, невідомо на що, коли департамент і без того отримує кошти на утримання комп’ютерів і т. д.

Підтримали волівців і у "Свободі". Манолій Піцуряк пообіцяв доопрацювати цю програму на засіданні комісії з питань охорони здоров’я і соціального захисту.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: