fbpx

"ВОЛЯ" вимагає конкретні дані про використання 1,6 мільярдів екологічних коштів на Прикарпатті

Політика 17:29, 10.06, 2016

Політична партія "ВОЛЯ" вимагає конкретну інформацію про використання екологічних коштів в Івано-Франківській області.

Про це заявила голова фракції партії "ВОЛЯ" в Івано-Франківській облраді Ольга Галабала під час засідання 10 червня.

Вона запитала у заступника директора управління екології та природних ресурсів області Андрія Пліхтяка, чому у звіті щодо використання екологічних коштів відсутній перелік об'єктів, на які були використані кошти.

"Ми за 5 років витратили 1 686 072 грн на екологічні заходи. З обласного бюджету – 223 млн грн, з державного  413 млн грн, з грантових коштів  приблизно 78 млн. Інше  це були кошти підприємств",  повідомила Галабала.

Вона підкреслила, що у звіті немає переліку об'єктів, які були завершені і здані за таку суму коштів. "Потрібно дати перелік завершених об'єктів, об'єктів, які фінансувалися, вказати ступінь їхньої завершеності, виконавців",  вважає Галабала.

Вона повідомила, що згідно з програмою, яка була затверджена у 2011 році, було чітко вказано, який є перелік з точки зору охорони водних ресурсів та які міста найбільше забруднюють неочищеними водами прикарпатські ріки (Болехів, Косів, Снятин, Тлумач, Городенка, Яремча, Галич, Коломия та ін).

"Ми витратили понад 1,6 млрд сукупно. Як ми покращили екологію області?"  запитала Ольга Галабала.

Андрій Пліхтяк відповів, що з області за цей час були повністю вивезені непридатні і заборонені до використання пестициди.

"Чому ми цього не бачимо у звітах? Чому ми це чуємо лише з ваших слів?"  запитала депутат від "ВОЛІ".

Вона запропонувала направити на доопрацювання звіт щодо використання екологічних коштів. Однак облрада не підтримала цю пропозицію і погодила відповідний звіт.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: