fbpx

"ВОЛЯ" виступає за відновлення озер у Франківську

Суспільство 10:58, 24.09, 2015

Активісти партії "ВОЛЯ" в Івано-Франківську вимагають у міської ради зберегти озера на території міського парку ім. Т. Шевченка.

Малі паркові озера на території міського парку культури та відпочинку вмирають, сусіднє джерело, яке їх напувало, уже кілька років не функціонує. Озеро – непридатне для купання, а річка Млинівка, яка підтримує рівень води в озері та впадає у річку Бистрицю Солотвинську, перетворилася на потік нечистот. Це виявила екологічна інспекції активістів партії "ВОЛЯ".

У 2011 році Івано-Франківська міська рада прийняла рішення, яким передбачила понад 5 мільйонів гривень на природоохоронні заходи на території міського парку. На жаль, заплановані кошти так і не були виділені: джерело пересохло, рівень води паркових озер зменшився на півметра, а через проблеми із річкою Млинівка міське озеро "впало" на 1,5 метри. 

"Паркове джерело не функціонує. А це у свою чергу впливає і на рівень води в інших водоймах парку. Йде замулення і озер, вони заростають і перетворюються на болота. Ще трохи пасивності – і ми їх втратимо. На міському озері ситуація набагато складніша і критичніша. Тут забезпечується водопостачання не тільки з паркових озер, а й річки Млинівка. За кілька років міському озеру загрожує перетворення на відстійник, якою є зараз Млинівка. Причиною такого стану є халатне ставлення до своєї роботи організацій, які відповідають за екологічний стан і стан міських водойм",  коментує активіст партії "ВОЛЯ", ініціатор екологічного рейду Наталя Грицюк.

Івано-Франківська міська рада так і не відреагувала на неодноразові прохання громадських організацій вирішити питання щодо озера.

Координатор Івано-Франківської міської організації партії "ВОЛЯ" Володимир Кушніренко переконаний – потрібно негайно виявити причини негативної екологічної ситуації, вирішити питання відновлення гідрологічного режиму паркових озер і міського озера, а потім створити тут справжню європейську відпочинкову інфраструктуру. Партія "ВОЛЯ" підготувала відповідний проект рішення Івано-Франківської міської ради, вже зібрали понад двісті підписів під ним та передала його на розгляд Івано-Франківської міської ради.

"Ми змусимо міську владу знайти причини такої жахливої ситуації та забезпечити відновлення екологічного стану та гідрологічного режиму паркових озер та міського озера. Це території, які мають колосальний рекреаційний потенціал. Ми не маємо права втратити наші озера. Навіть більше – ми повинні створити тут комфортну та сучасну відпочинкову інфраструктуру, яка задовольнить потреби і дітей, і дорослих",  впевнений координатор Івано-Франківської міської організації політичної партії "ВОЛЯ".

Активісти "ВОЛІ" провели толоку на річці Млинівка, щоб таким чином зменшити ту кількість бруду і нечистот, які впадають у центральне міське озеро та річку Бистрицю Солотвинську. 

"Партія "ВОЛЯ" докладе усіх зусиль, щоб у проекті бюджету Івано-Франківська на 2016 рік були передбачені кошти на відновлення наших озер, і спільно з громадськістю проконтролюємо якість виконання цих робіт",  підсумовує координатор Івано-Франківської міської організації партії "ВОЛЯ" Володимир Кушніренко.

На правах реклами 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: