fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Політика
  • "ВОЛЯ" Яремчанщини готова допомогти мешканцям присілку Полумистий у селі Микуличин вирішити нагальні проблеми

"ВОЛЯ" Яремчанщини готова допомогти мешканцям присілку Полумистий у селі Микуличин вирішити нагальні проблеми

Політика 15:29, 16.02, 2016

Екологічні проблеми, відсутність необхідного транспортного сполучення, потреба ремонту доріг та проблема з освітленням вулиць – з такими питаннями звернулись жителі присілку Полумистий в селі Микуличин до людей ВОЛІ Яремчанщини.

Про це повідомили депутат обласної ради від партії "ВОЛЯ" Андрій Марійчин та депутати Яремчанської міської ради Володимир Губарчук та Петро Куртяк після зустрічі з громадою.

До них звернулися жителі присілку Полумистий в селі Микуличин зі скаргами на зруйновані дороги. Дорога на території присілку Полумистий в селі Микуличин знаходиться в поганому стані та потребує ремонту. Нею регулярно їздять машини з нафтою, яку видобуває "Укрнафта", та руйнують дорожнє покриття. "Укрнафта" не сплачує ренту в сільський бюджет та не відшкодовує жителям завдані збитки.

"Люди ставили питання гостро: якщо Укрнафта не ремонтуватиме та не доглядатиме дороги, по яких їздять їхні машини з нафтою, вони заблокують проїзд", – повідомив депутат обласної ради від партїі "ВОЛЯ" Андрій Марійчин.

Депутати відзначають, на цій дорозі потрібно ставити повноцінне асфальтне покриття з відповідною шириною. Через те, що дорогою постійно курсують багатотонні вантажівки, є значна кількість ділянок, де ямковий ремонт уже не допоможе.

Крім того, мешканці поділились з "волівцями" ще однією болючою проблемою  транспортним сполученням присілку Полумистий з центром Микуличина. Цей присілок є віддаленим від центральної дороги на 10-14 км, транспорт не їздить за цим маршрутом.

 "Жителі присілку Полумистий звернулись з проблемою доїзду до центральної дороги, Полумистий є віддаленим від центру присілком, через брак транспорту люди не можуть нормально добиратись до центру Микуличина",  наголосив секретар Яремчанської міської ради Володимир Губарчук.

Також громада підняла питання екологічних проблем. Зокрема, їх турбує проблема зі сміттєзвалищем, адже протягом останніх півроку сміття з території просто не вивозять. Немає машини для вивозу сміття та місця для його складування. Депутат міської ради Петро Куртяк повідомив, що ця проблема уже вирішується. Крім того, місцеві жителі скаржаться на забруднення річки Прутець каналізаційними відходами.

Також жителі присілку звернулись до людей ВОЛІ з проблемою електропостачання. Громада нарікає на погане освітлення вулиць.

"Наразі у цьому присілку освітлення вулиць є лише частковим. Повністю забезпечити вулиці необхідним освітленням не можуть через брак коштів, їх не вистачає для того, щоб закупити бетонні стовпи",  говорить Петро Куртяк.

Загалом, у зустрічі з громадою присілку Полумистий в селі Микуличин взяли участь депутати від "ВОЛІ"  обласної ради Андрій Марійчин, секретар Яремчанської міської ради Володимир Губарчук, депутат міської ради Петро Куртяк, а також сільський голова Василь Скірчук та депутат сільради Людмила Кулик.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: