fbpx

Воскресіння, BLANK та водяні бої: як провести світлі вихідні у Франківську

Суспільство 07:48, 07.04, 2018

Великодні вихідні у Франківську, як на місто з брендом християнського, достатньо світські. Досить поживи і духовної, й інтелектуальної – для серця й голови, і навіть для тіла. А ще нам буде подаровано багато сонця і тепла. Ловіть рекомендації від КУРСу – чого ніяк не можна пропустити в ці три вихідних дні.

Тільки для дівчат: знайти внутрішні ресурси

Сьогодні – фінальна зустріч в межах психологічного проекту для дівчат-підлітків "Нова ти, твори!". Буде націлена на знаходження внутрішнього ресурсу, щоб перебороти всі негаразди. А ще всі разом вчитимуться правильним бажанням, щоб вони точно здійснилися.

1

Подія буде насичена приємними та солодкими подарунками для кожної учасниці. Долучитися можна і на цьому етапі – потрібно зареєструватися тут

Проект реалізується в межах молодіжної програми "Перший крок до успіху" за підтримки Міжнародного благодійного фонду "Український жіночий фонд".

Початок 7 квітня з 12.50 до 15.00. Простір ВДОМА – вул. Січових Стрільців, 13, будівля Укртелекому. Вхід зі сторони бару "Грот", 4 поверх (домофон кнопка 13)  

Провітрити вишиванку і отримати скі-пас

Спеціально до світлого свята Великодня адміністрація курорту Буковель підготувала для лижників подарунки. 

2
Усі, хто в суботу, 7 квітня, буде кататись у вишиванці, отримають одноденний скі-пас.

Для отримання подарунку необхідно зареєструватись у представника курорту, який формуватиме групу для масового спуску біля "Фільварку", на верхній станції витягу №2. Реєстрація триватиме годину – з 11.45 до 12.45. 

Масовий спуск у вишиванках розпочнеться о 13.00 зверху траси 2А біля "Фільварку".

Подивитися кіно з ножицями і носовичками

Вечір короткометражок від кіноклубу КУБ – в суботу, 7 квітня.

3

Зустрінемось подивитись короткометражні фільми, послухати музику, поспілкуватись. Кава, чай, водичка і сендвічі будуть на барі. З собою можна і треба брати друзів, напої, подушки, халати, піжами і носовички, запрошують організатори.

Також спробують робити колажі, для цього, щоправда, треба прихопити журнали або газети, що заслуговують нарізання. Клей та ножиці знайдуться, але краще також озброїтися своїми.

20.00-22.00 – перегляд підбірки короткометражок від кіноклубу КУБ
22.00-24.00 – музичий сет від ManCalledEugene

Місце – територія ВДОМА. Внесок 51 грн з "тіла".

Зустріти Великдень та відзначити Воскресіння

Великдень у Франківську розпочинається освяченням кошиків із пасочками та писанками і галунками вже з обіду в суботу, 7 квітня.

4

Розклад Богослужінь та освячення пасок у храмах Івано-Франківська в суботу та у Світлу неділю дивіться тут.

У понеділок та вівторок на кладовищах міста – на міському цвинтарі в Чукалівці та на цвинтарі по вул. Степана Бандери – відбудуться великодні відправи "на гробах".

Прогулятися безлюдним Франківськом

Четвертий щорічний антифестиваль BLANK відбудеться у Франківську в понеділок, 9 квітня. Сенс антифесту – впіймати місто без людей.

5

"Мріяли коли-небудь прогулятися безлюдним містом? Раз на рік випадає така нагода: після Великодня люди не встигають повернутися від родичів і в місті стає так вільно і безлюдно, що можна не зустріти ні душі. 

Четвертий рік поспіль ми збираємось, щоб прогулятися містом разом і зафіксувати цей стан на фото. Можна займатися прикладною чи художньою фотографією, пейзажами, портретами, знімати відео або взагалі приходити без камер. Жодних правил, умов чи обов’язків", – запрошують учасників організатори.

Зустріч в понеділок о 6:30 біля Urban Spase 100

Познайомитися із метрами портретів, пейзажів і панорам

З 9 до 12 квітня у Франківську проведуть низку подій та зустрічей особливі гості-фотографи.

У підсумку – три зустрічі, три практикуми, виставка та дискусія.

6

Будемо зустрічатися із Andrii Parakhin – фіналіст, дипломант, учасник багатьох конкурсів та виставок, автор більше ніж 30 арт-проектів в Донецьку, Бахмуті, Дніпрі, Київі, Тернополі. Його тема: "Взаємодія фотопроекта та міста"

Сергей Орлик – Web/VR розробник, професійний панорамний фотограф, дійсний член IVRPA (Міжнародна асоціація VR фотографів, Google Street View Trusted Photographer (сертифікований фотограф Google), онлайн-викладач авторского курсу Панорами 360° – вiд А до Я. Його тема: "Зйомка, зшивка та постобробка панорам 360°. Як створюються віртуальні тури. Соціальні і комерційні приклади застосування". 

Dmytro Balkhovitin – один з найкращих фотографів Wikipedia та України (що, звичайно, підтверджено дипломами й медалями) в категорії "Пейзаж", викладач фотографії в дитячому таборі "Екстремал". Його тема: "Як і для чого можна знімати пейзажі".

Вхід на події – безкоштовний, проект реалізується в рамках Програми національних обмінів, за фінансування Європейського Союзу та Національного фонду підтримки демократії (США).

9 квітня 11.00 до 12 квітня 14.00. Простір ВДОМА

Влаштувати у вишиванках водяні бої

Поливаний понеділок у Франківську таки буде мокрим, але контрольованим.

7

Громадська організація "Спільними Зусиллями" при підтримці Департаменту молоді та спорту оголошує святкування Поливаного понеділка у вишиванках з молоддю Івано-Франківська.

Кожного року організатори намагаються придумати щось цікаве, мотивувати молодь, щоб не обливала перехожих, а лише одне одного. Встановлювали Рекорд України, зробивши найбільше відро, також організовували флеш-моб "Найбільша "жива" Великодня писанка".
Тепер розмалюють 300 повітряних кульок, як писанки, та роздадуть малечі.

Збір охочих: 9 квітня об 11.00 на площі перед обласним музично-драматичним театром. Звідти святковою ходою вирушать на Вічевий майдан. Дівчата у вишиванках йтимуть попереду колони та роздаватимуть 200 писанок.

Біля фонтану відбудуться забави, вікторина та водяні бої. Обіцяють, що перехожих не поливатимуть – хіба би вони самі просилися.

Пореготати з кроликом Петриком і сімейкою

Це той фільм, на якому голосно регочуть і діти, і дорослі. Добрий привід сходити після Великоднього обіду в кіно всією родиною.

8

Гарна анімація, коли кролика хочеться погладити, хоч він і на екрані, а стосунки сусідів – художниці й власника саду, куди навідується Петрик з компанією – викликають романтичні емоції.

Кумедний кролик Петрик постійно шукає якісь пригоди на свій маленький хвостик. Ну і шкодити іншим він уміє ідеально. І страху в цього пухнастика немає – тільки жага до всього нового, до розваг і постійно бути в центрі подій. Одного разу Пітер організував у будинку фермера містера МакГрегора грандіозну вечірку, де було безліч звірів із сусідніх територій. Дім чоловіка повністю занурився в хаос, складно навіть знайти місце, де щось залишилося цілим. Фермер зовсім не радий тому, що його урожай збирають якісь кролі, і просто мріє про пиріг з кролятиною. Війна буде жорстокою. Але Петрик залишиться переможцем – у комедії перемагає любов, при чому любов родинна.

 

Кінотеатр Люм’єр, початок сеансів 10.00, 12.00, 14.00, квитки від 60 грн.

Розвинути синдром весни і подолати залежність від будильника

Гел Елрод – американський бізнесмен, коуч, автор серії бестселерів "Чудовий ранок" для представників різних професій. У 20 років потрапив в автомобільну аварію, де зламав 11 кісток і впав у кому. Лікарі казали, що він навряд колись зможе ходити, однак згодом він пробіг ультрамарафон. Сьогодні Елрод виступає з промовами по всьому світу, веде подкаст "Досягни своїх цілей" та записує музику в стилі хіп-хоп.

9

Книга Гела Еролда "Чудовий ранок. Як не проспати життя" нещодавно вийшла в українському перекладі. Ця книжка для усіх, хто хоче більшого, аніж щоранку натискати кнопку будильника, щоби ще трохи побути в ліжку, – так ми фактично визнаємо, що не хочемо прокидатися й жити власне життя. Ця книжка про те, як все встигати, краще почуватися й реалізувати власний потенціал. З книжки ви дізнаєтеся, як перша година дня визначає ваш успіх. Вона допоможе вам знизити рівень стресу, підвищити продуктивність, поліпшити загальний стан здоров’я та нарешті почати жити так, як ви завжди мріяли.

Ми звикли ділити людей на дві категорії – "жайворонків" та "сов". Але Гел Елрод переконаний в іншому. За допомогою методу "Чудовий ранок" кожен зможе не лише прокидатися вдосвіта без надмірних зусиль, а й встигати значно більше, ніж міг до того.

Успішним людям метод "Чудовий ранок" допоможе докорінно змінити правила гри і досягти особистісного й професійного успіху, перевершивши попередні досягнення.

Людям, які переживають не найкращі часи і намагаються впоратися з емоційними, фізичними, фінансовими труднощами, негараздами, пов’язаними зі стосунками з іншими людьми, чи іншими невдачами, "Чудовий ранок" допоможе подолати перешкоди, які здавалися раніше нездоланними, здійснити прорив і змінити життєві обставини, до того ж за короткий час.

Байдуже, хто ви – "жайворонок" або "сова", невдовзі ви легко прокидатиметеся вранці – набагато легше, ніж будь-коли. Потім ви відчуєте, що є зв’язок між раннім підйомом і неймовірним успіхом, і він має незаперечні переваги. Саме перша година нового дня впливає на те, як ви використовуєте внутрішній потенціал і досягаєте бажаного рівня успіху. Прокидаючись раніше і змінивши ранковий розпорядок, ви дуже швидко зрозумієте, що змінюєте усе своє життя. Варто спробувати розвинути свій "весняний синдром" – природне прагнення до змін на краще.

"Гел Елрод – геній, а книжка його чарівна. Як часто казав мій багатий тато: "Я завжди можу заробити ще один долар, але не можу купити ще один день". Якщо ви хочете вповні проживати кожен день, прочитайте "Чудовий ранок"", – вважає Роберт Кійосакі, бізнесмен, автор бестселера "Багатий тато, бідний тато".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: