fbpx

Франківський восьмикласник не зміг пояснити поліції, навіщо "замінував" школу

Суспільство 18:32, 20.04, 2016

Школяр, що сьогодні повідомив поліцію про замінування ЗОШ №13 в Івано-Франківську, так і не зміг пояснити свого вчинку.

Про це КУРСу повідомила керівник сектору молодіжної превенції підполковник Алла Бойчук.

"Після уроку цивільної оборони він пішов з другом додому, побачив таксофон, підійшов, набрав "102" і сказав, що школа замінована. Хлопчик, який з ним ішов, навіть не зрозумів, куди той відлучився", – розповіла Алла Бойчук.

На разі за цим фактом правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст 259 ККУ  завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху, підпалу або інших дій, які загрожують загибеллю людей чи іншими тяжкими наслідками.

У рамках кримінального провадження допитані 14-річний школяр та його мати.

"Швидше за все кримінальне провадження буде закрите, а відносно матері буде вжито заходів адміністративного впливу: маму притягнуть до відповідальності",  розповіла керівник сектору молодіжної превенції.

Також правоохоронці планують звернутися до суду з цивільним позовом щодо відшкодування витрат на евакуацію та обстеження приміщення школи.

"Були задіяні і працівники ДСНС, і вибухотехніки, і працівники поліції. Кожен з них витратив свій робочий час",  підсумувала правоохоронець.

Як повідомляв КУРС, сьогодні школяр з таксофона зателефонував у  поліцію і повідомив про замінування ЗШ №13 на вулиці Галицькій в Івано-Франківську.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: