fbpx

Вперше в історії студент ІФНМУ отримав звання майстра спорту міжнародного класу

Спорт 12:04, 05.09, 2018

Студент четвертого курсу Івано-Франківського національного медичного університету Олександр Шваб отримав звання майстра спорту міжнародного класу з гирьового спорту.

Омріяне посвідчення датоване 2 липня та підписане заступником міністра молоді та спорту України Ярославом Войтовичем. Передували цьому довга і наполеглива робота Олександра Шваба над собою та численні перемоги на всеукраїнських і міжнародних змаганнях, пише прес-служба університету.

"Перед тим як нарешті отримав це посвідчення, я шість разів виконував норматив майстра спорту міжнародного класу, – розповідає Олександр Шваб.  Це була одна з моїх мрій, і зараз трішки не віриться, що вона здійснилася. Пам’ятаю, як я радів, коли здобув звання кандидата в майстри спорту. Потім було звання майстра спорту України, а зараз я вже став "міжнародником". Це неймовірні відчуття. Маю ще одну мрію  перемогти на чемпіонаті світу. Але для цього треба працювати вдвічі більше, і я це чудово розумію. Мої успіхи стали можливими завдяки моєму тренеру, моїм батькам, допомозі ректора нашого університету. Якщо ці люди будуть і далі зі мною, думаю, здійсниться і наступна моя мрія".

1

"Це значна подія для нашого університету, адже до Олександра ще ніхто не отримував такого спортивного звання,  говорить наставник нашого спортсмена, Заслужений майстер спорту України, доцент кафедри фізичної реабілітації, ерготерапії та фізичного виховання Роман Михальчук.  Це результат його повсякденних тренувань і роботи над собою. Коли він тільки прийшов до нас на секцію, то одразу показав великий потенціал і впертою щоденною роботою постійно покращував свої результати та вдосконалювався як спортсмен. Такий неймовірний досвід у спорті принесе йому користь не лише в плані фізичного здоров’я, але й як майбутньому фахівцю-медику".

Студент та його тренер висловлюють щиру вдячність всьому колективу кафедри фізичної реабілітації, ерготерапії та фізичного виховання і окремо ректору університету професору Миколі Рожку за всебічну підтримку під час тренувань та сприяння у виїздах на змагання. Без цієї допомоги такі досягнення були б неможливими.

У жовтні на нашого чемпіона чекають чергові відповідальні змагання. У складі збірної команди України він візьме участь у чемпіонаті світу серед юніорів у Литві. Тож зараз почалася напружена підготовка до змагань.

Посвідчення майстра спорту міжнародного класу Олександру Швабу вручив ректор ІФНМУ Микола Рожко під час цьогорічної урочистої посвяти першокурсників у студенти.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: