fbpx

Вперше за своє життя ведмеді у Галицькому нацпарку впали у зимову сплячку. ВІДЕО

Суспільство 11:47, 06.12, 2018

Вперше за своє життя родина бурих ведмедів з Херсонського зоопарку впала у зимову сплячку. Сталося це після того, як зоозахисники добилися їхнього переїзду до Центру реабілітації диких тварин у Галичі. Зимовий сон для ведмедиці Діни та 3 її дітей означає тільки одне – на новому місці посеред лісу їм справді добре.

У зимовий період працівники Центру туристів не підпускають близько до ведмежиг барлогів, щоб не розбудити їх, йдеться в сюжеті ТСН.

Зимовий сон ведмедів навіть у дикій природі – це швидше дрімота. Розбудити їх може найменший звук та навіть зміна погоди. Так, ведмедицю-мати Діну та її молодшу доньку Надю розбудила відлига. Хоч Діна і спить на ходу, вона повністю вилізла з барлога, а Надя дрімає на порозі.

"Вони зараз в такому сонному стані. Вони вже не активні, не мають бажання гратися. Вони повністю не їдять, не ходять в туалет. Вони тільки можуть пити воду", – розповідає голова ГО "Еко-Галич" Володимир Бучко

А єдиний в родині самець – син Мир – спить. Доглядачі вражені, адже зазвичай як тільки трохи тепліє, він підіймає на ноги усю свою сім'ю. 

"Він залазить в барліг до мами та до сестри і починає їх кусати, тягнути лапою за вухо і витягує з барлога, щоб вони йшли з ним гратися", – каже Бучко. 

Нагадаємо, ведмедів переселили до  Галицького національного природного парку 29 вересня.

До цього ведмедів утримувало комунальне підприємство у Херсоні, однак умови утримання тварин не відповідали жодним екологічним та ветеринарним вимогам. Життя за ґратами не пройшло безслідно – у Маші артроз суглобів, троє з чотирьох ведмедів страждали на стереотипію – без перестанку ходили туди-сюди тісною кліткою.

У травні 2017 року в Центрі реабілітації диких тварин Галицького НПП завершили облаштування вольєра для ведмедів.

Працівники Центру реабілітації диких тварин з нетерпінням чекали зими, адже не лише діти-ведмеді, а й їхня мама за 20 років життя у сплячку ні разу не впадали.

Спеціальне меню, до якого входили червона риба, овочі, фрукти, горіхи, сири та навіть йогурти, дозволило ведмедям нагуляти щонайменше по 50 кг жиру та впасти у зимову сплячку. Тож тепер у Центрі мріють, щоб зима була морозною і ведмеді добре виспалися.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: