fbpx

Вступна кампанія-2015: абітурієнти визначатимуть пріоритети

Суспільство 07:01, 10.07, 2015

Перший заступник міністра освіти і науки Інна Совсун наголошує на важливості розуміння абітурієнтами системи пріоритетності подання заяв на вступ до вищих навчальних закладів.

Інна Совсун нагадала, що абітурієнти зможуть подати максимально до 15 заяв (у 5 вищих навчальних закладів, на 3 спеціальності у кожен). Також вступникам необхідно буде визначати рівень пріоритетності поданих заяв.

"Кожен абітурієнт визначає певний рівень пріоритетності для кожної заяви. Пріоритет номер один – це найважливіший і найголовніший пріоритет для конкретного абітурієнта, який встановлюється для найбільш бажаної спеціальності та університету", – пояснила заступник міністра.

За її словами, усі заяви, котрі будуть подані абітурієнтом, будуть ранжуватися при формуванні рекомендацій на зарахування на державне замовлення при вступі на бакалавріат.

Автоматизована система, сформована в Єдиній державній електронній базі з питань освіти, буде перевіряти можливість вступу за кожною з цих заяв, починаючи з першої, співставляючи прохідний бал з фактичною кількістю балів абітурієнта. Якщо кількість балів достатня, він отримує рекомендацію на зарахування на місце державного замовлення, при цьому решта заяв, які подав абітурієнт, автоматично анулюються.

Якщо абітурієнту не вистачає балів для вступу за своїм першим пріоритетом, система за аналогією перевірить його наступні пріоритети. Абітурієнт знатиме прохідний бал за всіма своїми пріоритетами і розумітиме, чому він не пройшов за тим чи іншим своїм пріоритетом.

Система визначення пріоритетності покликана запропонувати оптимальне місце державного замовлення для абітурієнта. Коли будуть сформовані списки рекомендованих до зарахування на державне замовлення, абітурієнту буде запропоноване одне місце державного замовлення за найвищим з обраних ним пріоритетів, за яким він проходить.

Вступна кампанія до вищих навчальних закладів розпочинається сьогодні, 10 липня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: