fbpx

Вибори до Верховної Ради відбудуться в другій половині липня за старими правилами, – Дерев’янко. ВІДЕО

Політика 15:18, 20.05, 2019

Нові вибори до Верховної Ради України мають відбутися в другій половині липня, ймовірно 14 липня, за старим виборчим законодавством.

Про це заявив лідер партії "ВОЛЯ", народний депутат Юрій Дерев’янко після інавгурації новообраного Президента Володимира Зеленського, який заявив про розпуск парламенту.

 

"Нові вибори до Верховної Ради відбудуться 14 липня. Тому що указ президента має бути сьогодні. Це означає, що, за Конституцією, не більше 60 днів (на неділю) мають бути призначені нові вибори", – пояснив нардеп.

Дерев’янко зазначив, що вибори відбудуться за старою виборчою системою, яка є змішаною та передбачає мажоритарку.

"Це, звісно, погано. Але це рішення Президента Зеленського. Ми чули з трибуни ВРУ, що Верховна Рада має ухвалити за 2 місяці начебто закон про вибори і закон про скасування недоторканності. Зеленський чудово розуміє, що після указу Президента ЦВК на наступний день призначає початок виборів. Виборчий процес стартує, і не можна міняти виборчий закон",  підкреслив Дерев’янко.

"Та сама історія стосовно скасування депутатської недоторканності. Вірогідність, що вона буде скасована, дорівнює нулю. Тому що більшість з БПП, Народного фронту й інших партій, які «пролітають» на виборах і підуть на вибори по мажоритарці, не хочуть скасовувати ніяку недоторканність. Тим більше, багатьом з них ще доведеться відповідати за те, що вони робили з Яценюком, з Гройсманом і з Порошенком разом»,  зазначив політик.

Дерев’янко вважає, що Верховну Раду якнайшвидше треба перезавантажувати. "Ми це вітаємо. Зеленський добре зрозумів, що ніяку кашу з цією Радою не зварить",  зауважив він.

Дерев’янко повідомив, що якби ВРУ вступила в голосування Виборчого кодексу в другому читанні, то цей процес би затягнувся на місяці. Тому що в цьому законопроекті 4 тисячі поправок.

"А це означає, що вони б свідомо затягнули цей процес, щоб пройти критичну дату 14 червня, до якої можна розпустити Верховну Раду",  сказав депутат.

Коментуючи промову Зеленського під час інавгурації, Дерев’янко зазначив, що почув багато позитивних тез.

"Він хоче, щоб українці не плакали, а посміхались наступні 5 років, щоб чиновники не вішали його портрет в кабінетах, щоб йшли зі свої посад в костюмах 54 розміру, які "розпухають від голоду", щоб українці могли разом з ним зробити неймовірне",  підкреслив Дерев’янко.

Він зауважив, що більшість українців вже не вірять в те, що влада може перестати красти в районах, в областях, в столиці, в містах.

"Зеленський хоче амбітно зробити те, що більшість людей уже вважають неможливим. Біля президента є темні і світлі сили. 73% громадян, які голосували за Зеленського, вони точно на світлій стороні. Треба підсилювати і допомагати новому президенту людьми, командами, фахівцями, щоб всі українці посміхались наступні 5 років, а не плакали",  закликав Юрій Дерев’янко.

Нагадаємо, 20 травня Володимир Зеленський склав присягу Президента України і офіційно приступив до виконання обов’язків. В своїй промові він заявив, що розпускає Верховну Раду.

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: