fbpx

Вибухівку встановили о 4-й ранку: в поліції повідомили подробиці вибуху в музеї Степана Бандери. ФОТО

Суспільство 11:12, 16.02, 2018

В обласному управлінні Національної поліції розповіли про розслідування вибуху в музеї Степана Бандери в Старому Угринові.

Подробиці інциденту в історико-меморіальному комплексі, що в Калуському районі, повідомив заступник начальника обласної поліції Ігор Баб'юк.

О 8 годині ранку вчора, 15 лютого, надійшло повідомлення про пошкодження дверей в музеї Степана Бандери у Старому Угринові. Поліція на місці виявила пошкодження дверей і вікон.

Слідчі з'ясували, що вибуховий пристрій встановили о 4 годині ранку, активували за допомогою бікфордового шнура. Пластикові двері вистояли, хоч були облиті горючою сумішшю. Це встановили вибухотехніки.

На цей час проводяться оперативно-розшукові дії.

Музей зазвичай охороняє сторож. Минулої ночі його не було на об'єкті. Оцінку діям сторожа даватиме керівництво музею. "Охоронець мав би постійно впродовж ночі перебувати в музеї, а він тільки включав ввечері світло і йшов додому", – повідомив Баб'юк.

Поліція відкрила провадження за ст. 296 ч. 4 і ст. 263 ч. 1 ККУ – хуліганство та незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами, що передбачає покарання – позбавлення волі від 3 до 7 років.

За попередніми даними, злочин скоїла одна особа. У музеї, зазначив Ігор Баб'юк, встановлені камери спостереження. Але вони навіть силуаети не зафіксували через погане освітлення. 

Який саме вибуховий пристрій використав зловмисник, встановить експертиза.
 

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: