fbpx

Виграш авто та псевдопрацівники банку: двох прикарпатців шахраї ошукали на 51 тисячу гривень

Суспільство 15:28, 04.04, 2017

Нещодавно жертвами шахраїв стали двоє прикарпатців. Зловмисники, використовуючи різні шахрайські схеми, видурили та обікрали обох жертв на загальну суму у 51 тисячу гривень.

Про це повідомляє прес-служба ГУНП в області.

За схемою – телефонний дзвінок від нібито працівника банку, під приводом уточнення інформації кредитної картки шахраї дізналися банківські реквізити та зняли з рахунку 46-річного франківчанина 24 тисячі гривень.

Також 50-річний калушанин попався на афері з виграшем автомобіля. Чоловік розповів у поліції, що натрапив на публікацію у журналі, де умовою виграшу автівки було розгадати кросворд. Потерпілий виконав завдання, відгадав слова та надіслав листом відповідь за вказаною адресою. Через декілька днів отримав відповідь, що виграв автомобіль. "Консультант" наголосив, що за отримання призу треба сплатити грошові кошти в сумі 27 тисяч гривень як податок від виграшу. Потерпілий впродовж певного періоду перерахував вказані кошти, але довгоочікуваний приз так і не отримав, а контакт із шахраями обірвався.

Відомості про ці факти внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за правовою кваліфікацією ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Правоохоронці проводять заходи, щоб встановити осіб, причетних до скоєння злочинів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: