fbpx

Вихідні у Франківську: просканувати місто чи поїхати до гуцулів

Стиль життя 08:15, 12.08, 2017

Сидіти вдома цих вихідних КУРС не радить аж ніяк. Пропонуємо кілька розваг у місті та за межами.

Скуштувати бразильської кухні та приміряти йорданське вбрання

Сьогодні та завтра на малій сцені в Івано-Франківському міському парку ім. Тараса Шевченка пройде традиційний дводенний фестиваль культур "Global Village". Це щорічний фестиваль, який проводить міський локальний комітет AIESEC.

Презентувати свої культури будуть волонтери, які працюють в Івано-Франківську у різних соціальних проектах та ініціативах. Участь у "Global Village" братимуть понад 30 представників з Туреччини, Лівану, Єгипту, Китаю, Тайланду, Перу, Чехії, Бразилії, Індонезії, Йорданії. Ви зможете скуштувати національні страви, послухати національні пісні, навіть приміряти їх національне вбрання. А ще – покращити свій рівень англійської мови.

 

Просканувати місто

В суботу увечері 20.00 в міському парку можна потрапити на відкриття "Сеансу міського сканування". Це міжнародний міждисциплінарний фестиваль про місто і для міста, покликаний спонукати мешканців Франківська по-новому подивитись на рідне місто, переосмислити звичні уявлення про міські простори, архітектуру, спілкування у міському середовищі, ідентифікувати запозичені іноземні практики та віднайти для Івано-Франківська власні рольові моделі.

Фестиваль триватиме до 20 серпня у різних локаціях міста і включатиме в себе воркшопи, презентації, дискусії, кінопокази.

1

 

Помолитися мощам Святого Партенія

В суботу, 12 серпня, до монастиря Царя Христа Отців Василіян м. Івано-Франківська, в рамках відзначення ювілею 400-ліття Василіянського Чину, прибудуть мощі найбільш античного святого в Україні – Святого Партенія, нетлінне тіло якого в цілості збереглося до наших днів.

Вперше за 233 роки мощі безвідмовного заступника покинуть місто Жовкву, що на Львівщині, й прибудуть до Івано-Франківська. Урочиста зустріч мощей мученика Партенія за участю Преосвященного владики Йосафата Єпископа-помічника Івано-Франківського відбудеться о 17:00 на церковному подвір’ї храму Царя Христа Отців Василіян (вул. Незалежності, 181). Опісля буде відслужено Архієрейську святу Літургію, а відтак всі охочі зможуть прикластись до мощей святого, тіло якого спочиває в понад 500-річному срібно-золоченому саркофазі.

2

 

Поїхати на гуцульський фестиваль

Ще відучора в селі Королівка на Коломийщині проходить XXIV Міжнародний гуцульський фестиваль. Проте сьогодні почнуться найцікавіші дійства. Основне проходитиме на стадіоні "Колос". Тут на гостей очікують майстер-класи у містечку майстрів декоративно-ужиткового мистецтва, яскрава конкурсна програма, молодіжна забава та багато іншого. Також відбудеться наймасовіше виконання "Гуцулки" для встановлення рекорду України. Спеціальні гості фестивалю –  Дзідзьо, гурт "Гонта", Роман Скорпіон.

Фестиваль триватиме до неділі.

3

 

Поринути у фантастичний світ пригод

Прихильники безтурботного і спокійного відпочинку можуть сходити до кінотеатру. Цими вихідними тут можна переглянути новий фільм Люка Бессона "Валеріан та місто тисячі планет". Йдеться про 28 століття. Валеріан і Лорелін – команда відмінних агентів. Їх шлях лежить на Альфу – Місто тисячі планет, яке постійно розширюється і де різні цивілізації протягом багатьох років обмінювалися знаннями, досвідом і культурою. Завдання Валеріана і Лорелін від Міністерства Захисту – підтримувати порядок всюди, де є люди. У центрі Альфи починають відбуватися дивні події, у чому провиною темні сили. Існування Міста тисячі планет під загрозою, а значить, і Всесвіт у небезпеці. Валеріан і Лорелін повинні знайти загрозу і знищити її, інакше постраждають мільйони невинних особин різних видів.

Сеанси в кінотеатрі "Люм’єр": 10:20, 15:10, 18:00, 20:45, 23:20.

Вартість квитків 50-70 грн.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: