fbpx

Вихідні у Франківську: урбаністичний форум, театр, концерти

Стиль життя 08:51, 25.11, 2017

Похмурої погоди можна і не помітити, якщо спланувати собі цікавий і змістовний вікенд. У Франківську є нагода поспілкуватися з експертами-урбаністами і не тільки, а ще – потішитися добрими виставами і музикою.

Перезавантажити місто

Цими днями в Івано-Франківську триває форум "Місто 3.0: принципи перезавантаження"

У суботу є нагода послухати і поспілкуватися з керівником платформи "Тепле місто" Юрієм Филюком та засновником компанії pro.mova, учасником Несторівської групи Євгеном Глібовицьким. Вони будуть презентувати концепцію "Шептицький менеджмент". Підприємцям, управлінцям, громадським діячам і просто активним небайдужим громадянам дуже рекомендуємо – має бути корисно і пізнавально.

Після цього говоритимуть про "Екосистему для відповідального лідерства" представниця фонду "Відродження" Інна Підлуська, ментор та едвайзер стартап-проектів Альона Калібаба та соціальний антрополог Сергій Кошман.

Дискусія проходитиме в громадському ресторані Urban Space 100. Початок о 9:30.

1

Також у рамках форуму о 14 годині в громадському ресторані "Urban Space 100" відбудеться відкрита лекція Олександра Акименка, журналіста та засновника онлайн-видання "Платформа", стипендіата Knight Journalism Fellowship. 

 

Відчути пристрасті на сцені

Франківський драмтеатр запрошує на цьогорічну прем’єру "Пристрасті Тіля" за мотивами п'єси Григорія Горіна. Це героїчна трагікомедія на дві дії. П’єса про молоде покоління, "позбавлене бацили рабства"

Головну роль у виставі зіграв молодий актор Іван Бліндар. У виставі задіяний весь молодий склад театру.

Початок в суботу о 18 годині.

2

 

Слухати живу музику

У суботу о 19 годині в обласній філармонії відбудеться концерт гурту Rockoko.

Цього року команда відзначає п’ять років творчої діяльності, яку і презентує в містах різних куточків України. Rockoko відносить себе до жанру Symphonic Rock, та в різноманітності звучання можна почути такі жарни як: Acoustic, Pop, Dance, Drum and Bass, Metal, тощо. В доробку команди є навіть твори з елементами джазу. В основі успішності гурту лежить оригінальний принцип аранжування авторських композицій та популярних хітів.

3

А в неділю, 26 листопада, в "Panorama Pub" запалить гурт "Фіолет".

"Фіолет" вирушає у новий всеукраїнський тур – НІРВАНАБУДЕ. І цього разу дає можливість фанам з фіолет-family за допомогою голосування сформувати трек-лист концертів! Також на концерті будуть представлені пісні з нового альбому, вихід якого заплановано на осінь 2018. Концертний драйв, ніжна лірика, миті незабутньої єдності та чистий кайф – відчуйте, що НІРВАНАЄ.

4

 

Дивитись кіно

Прихильники коміксів і просто видовищних фільмів можуть втішитися. Кінотеатри міста запрошують на "Лігу справедливості". Улюблені супергерої об’єднаються в команду, аби вкотре врятувати світ.

 

Читати про рідне місто

Якщо вас холодні осінні дні спонукають залишитись вдома – скористайтеся нагодою поринути в атмосферні розповіді минулого. Цікавим чтивом на вихідні стануть "Легенди австрійського Станиславова", які нещодавно презентував Іван Бондарев. Дуже рекомендуємо.

В історії Станиславова австрійський період був найдовшим – від 1772-го до 1918 року місто перебувало у складі імперії Габсбургів. Ці півтора сторіччя залишили яскравий слід у міському фольклорі. З книжки "Легенди австрійського Станиславова" читач довідається про найцікавіші легенди, байки і анекдоти, пов’язані з епохою "бабуні Австрії".

5

Гарних вихідних!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: