fbpx

Викладач ІФНТУНГ отримав кваліфікацію експерта IWCF

Суспільство 17:01, 13.01, 2019

Асистент кафедри нафтогазових машин та обладнання Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу Юрій Мосора на базі Maersk Training в місті Свендборг (Королівство Данія) отримав кваліфікацію асесора (експерта) IWCF.

Тренажерний буровий центр Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу вже віддавна є складовою міжнародної системи сертифікації кадрів нафтогазової галузі, яка містить розробку відповідних навчальних програм, тестових та іспитових завдань, професійно-кваліфікаційних характеристик персоналу для різних виробничих секторів нафтогазового комплексу, інформує прес-служба ІФНТУНГ. 

У ТБЦ проходять навчання та сертифікація за міжнародними стандартами IWCF (International Well Control Forum) спеціалісти бурових підприємств України та інших держав. За результатами фахових випробувань вони отримують міжнародні сертифікати IWCF, які визнають усі країни світу, що є вагомим кроком у напрямі виходу вітчизняних фахівців на міжнародні ринки праці.

Необхідність такої сертифікації зумовлена насамперед флюїдопроявленнями, які вимагають, негайної реакції персоналу бурових компаній, щоб запобігти катастрофам та людським жертвам. 

Важливими для процесу сертифікації за стандартами IWCF є тренери-експерти, які супроводжують весь процес навчання. Вони теж постійно підтримують свою кваліфікацію. Так, наприкінці 2018 року асистент кафедри нафтогазових машин та обладнання Юрій Мосора на базі Maersk Training в місті Свендборг (Королівство Данія) взяв участь у тренінгах асесорів (експертів) IWCF та продемонстрував свої знання з керування свердловинами під час ліквідації нафтогазопроявлень й вміння працювати на тренажерах-імітаторах Drillsim – 20 та Drillsim – 5000. Юрій Мосора успішно склав кваліфікаційні іспити (набрав 100 балів зі 100 можливих) та отримав кваліфікацію асесора (експерта) IWCF.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: