fbpx

Викладача франківського медуніверситету нагородили орденом "За заслуги" III ступеня

Суспільство 14:22, 05.03, 2019

Старший викладач кафедри медицини катастроф та військової медицини Івано-Франківського національного медичного університету полковник у відставці Микола Нерода отримав орден "За заслуги" III ступеня.

Указ Президента України №36/2019 "Про відзначення державними нагородами України з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав" датований 14 лютого 2019 року. Висока державна нагорода вручена "за вагомий особистий внесок у розвиток ветеранського руху, мужність і самовідданість, виявлені під час виконання військового обов’язку, патріотичне виховання молоді та активну громадську діяльність",  йдеться в документі.

Микола Нерода працює на кафедрі медицини катастроф та військової медицини з лютого 2015 року. Він є учасником бойових дій в Афганістані, полковник у відставці. За мужність та героїзм, проявлені при виконанні інтернаціонального обов’язку в Республіці Афганістан, нагороджений орденом "Червоної Зірки" (1988 р.) та медаллю "За бойові заслуги" (1989 р.), передає прес-служба ІФНМУ.

Активний учасник Революції Гідності на Євромайдані в Києві у 2013 році. У складі загонів з числа учасників бойових дій міста здійснював нічні патрулювання для підтриманню громадського порядку в місті Івано-Франківську в лютому-березні 2014 року. З початком антитерористичної операції на Сході України проводив практичні заняття з загальновійськової підготовки з мобілізованими військовослужбовцями та добровольцями міста і області.

Член правління міської організації УСВА (воїнів-інтернаціоналістів) з 1994 року, голова осередку №1 з 2001 року, член Ревізійної комісії Івано-Франківської обласної організації УСВА (воїнів-інтернаціоналістів), учасник гурту патріотичної пісні "Команда Афган" обласної організації УСВА (воїнів-інтернаціоналістів), лауреат міжнародних та всеукраїнських конкурсів військово-патріотичної пісні "Солдати миру 21-го сторіччя".

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: