fbpx

Викладачі ІФНМУ пройшли стажування у Варшавському медичному університеті

Суспільство 18:51, 18.06, 2017

Доценти кафедри організації та економіки фармації і технології ліків Івано-Франківського національного медичного університету Світлана Феденько та Олег Самборський пройшли стажування на кафедрі фармакоекономіки Фармацевтичного відділення Варшавського медичного університету.

Поїздка стала можливою в рамках польсько-української програми стажування та розвитку медичних працівників і студентів медичних закладів з метою ознайомлення з науково-практичними, фармацевтичними та клінічними досягненнями в сфері охорони здоров’я Республіки Польща за сприяння ректора ІФНМУ, професора Миколи Рожка та першого проректора, професора Ганни Ерстенюк у співпраці з Центром міжнародних програм МОЗ України та Польської фундації лікарів медичного туризму східноєвропейських країн, інформує прес-служба ІФНМУ.

"Першого дня стажування відбулася зустріч з деканом Фармацевтичного відділення Варшавського медичного університету Piotr Wroczynski,  розповідають івано-франківські науковці. – Він ознайомив нас із структурою Варшавського медичного університету (biblioteka WUM, Centrum Dydaktyczne, Szpital Pediatryczny, centrum sportowo-rekreacyjne, Campus Ochota). В подальшому стажування проходило на кафедрі фармакоекономіки Фармацевтичного відділення Варшавського медичного університету, яку очолює провідний фахівець в сфері охорони здоров’я Республіки Польща prof. dr hab. Tomasz Hermanowski".

Під час стажування викладачі ІФНМУ мали можливість працювати у бібліотеці університету з базами Scopus, Polska Bibliografia Lekarska, Embase, Sience Direct, Pub Med та ін., слухати лекції провідних професорів, науковців: prof. dr hab. Tomasz Hermanowski, p.o. kierownika Zaklad Farmakoekonomiki Wydzial Farmaceutyczny, Dr n. farm. Waldemar Zielinski, Prof. Stanislaw Marciniak, prof. dr hab. E. Dmoch-Gajzlerska, Redaktor Naczelna “Polozna. Nauka i Praktyka”, Anna Zawada, Director Transparency and Tariff Councils Office Agency for Health Technology Assessment and Tariff System, M. Kubacka, U. Ceglowska та ін.

Крім того, під час стажування доценти взяли участь у підготовці до конференції "LeanOZ – Lean Management w Ochronie Zdrowia", що відбудеться 26 червня у Варшаві.

"У процесі стажування отримали безцінний досвід, який потрібно впроваджувати та використовувати в системі охорони здоров’я України, що є актуальним в період реформ сьогодення,  підсумовують Світлана Феденько та Олег Самборський.  Висловлюємо вдячність усім організаторам нашого стажування".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: