fbpx

Викладачка франківського медуніверситету здобула престижну спортивну нагороду. ФОТО

Спорт 21:06, 08.04, 2016

Викладач кафедри фізичного виховання ІФНМУ Наталя Жилюк привезла чергову перемогу зі змагань з веслування на байдарках і каное. На чемпіонаті України зі спеціальної фізичної підготовки дівчина вкотре підтвердила свій високий професійний рівень і звання лідера.

Член збірної команди України з веслування на байдарках і каное, багаторазова чемпіонка України у цьому виді спорту, двічі посідала призові місця на чемпіонаті Європи, четверте місце на світовому чемпіонаті серед молоді – усе це про Наталію Жилюк, інформує прес-служба ІФНМУ.

Дівчина тренується в івано-франківському спортивному клубі "Альбатрос", а також є членом обласної організації ФСТ "Спартак". Веслуванням займається вже 11 років. Каже, що любов до спорту з самого дитинства їй прививав батько – професійний борець. Коли вперше, у 12 років, потрапила в секцію з веслування, одразу захопилася цим видом спорту.

"Під час веслування мені найдужче подобається відчуття, наче ти летиш над водою. Це ні з чим не зрівняється", – розповідає Наталя Жилюк.

Вже після першого року тренувань дівчина посіла перше місце на всеукраїнському чемпіонаті серед юніорів. А потім перемоги просто посипалися на талановиту спортсменку. Наталя Жилюк каже, що постійно вигравати їй вдається лише завдяки титанічній праці, цілеспрямованості і впевненості в собі.

"Коли під час змагань стою на п’єдесталі переможця, підіймається прапор України та лунає гімн, то розумію, що всі зусилля були не марні. В такі миті хочеться досягати нових вершин", – зізнається спортсменка.

Зараз Наталя Жилюк готується до чемпіонату України, який має відбутися у травні. У разі перемоги дівчина представлятиме Україну на чемпіонаті Європи. Наталя Жилюк, звісно, хвилюється, однак налаштована, як завжди, оптимістично: "Я вірю, що виграю. Все буде добре".

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: