fbpx

Виконком профінансує Франківський Півмарафон на 181 тис. грн

Спорт 16:20, 14.09, 2017

На сьогоднішньому засіданні міськвиконкому підтримали виділення коштів з міського бюджету для проведення півмарафону в Івано-Франківську.

До виконкому Івано-Франківська звернулися організатори забігу "Франківський Півмарафон'17" з громадської платформи "Тепле місто"  просили допомогти фінансами у проведенні забігу 24 вересня. Перед членами виконкому виступив керівник проекту Ігор Крицак, його підтримав начальник управління молоді і спорту Віталій Матешко.

Матешко повідомив, що на участь у святі бігу зареєструвалися вже понад 700 учасників. Представник "Теплого міста" представив список рахунків і пояснив механізм фінансування.

Організатори півмарафону збирають кошти з реєстраційних внесків, а також виготовляють символіку  медалі, футболки, їх зазвичай купують учасники забігу. Стартові внески – від 200 до 300 грн, символіка  125-175 грн. Плюс підтримка спонсорів, яка цьогоріч становить близько 90 тис. грн.

Загальний кошторис свята бігу, повідомив Ігор Крицак,  716 тис. грн, враховуючи партнерську підтримку на умовах бартеру. "Голий" готівковий бюджет півмарафону – трохи більше півмільйона.

Організатори попросили у міської влади 181 тис. грн на обладнання траси (зокрема, турнікети), систему електронної реєстрації, сцену, озвучення тощо. Планують влаштувати дитячу локацію та 7 локацій для вболівальників уздовж траси.

"Статей витрат, які закриває "Тепле Місто", дуже багато, багато витрат на підтримку події впродовж всього року. Цілорічно працюють люди на тим, щоби привернути увагу до нашого міста, щоби більше приїхало людей на півмарафон. Вже зараз в готелях Франківська заброньовані майже всі місця на час проведення забігу, люди залишать у нас свої гроші. Серед учасників цього року чекаємо бігунів з Франції, Польщі та Британії",  повідомив Ігор Крицак.

"На проекти "Теплого міста" ми цьогоріч виділили 4 млн грн, якщо брати до уваги і проект скверу біля друкарні",  нагадав про видатки з бюджету міський голова Руслан Марцінків.

Але запропонував підтримати захід фінансово – мер також зреєструвався на забіг. Минулого року Руслан Марцінків на півмарафоні здолав 10 км.

Із застереженнями і зауваженнями виступили заступник міського голови Олександр Левицький та член виконкому Вадим Войтик.

"Нам буде дуже тяжко пояснити, чому ми вам дали гроші. "Пласт" отримав з міського бюджету 2 тис. Неспіврозмірно це виглядає. Матешку, який теж проводить спортивні заходи, теж менше виділяємо. Крім того, Матешко мусить брати сцену та проводити інші закупівлі товарів і послуг через систему "Прозорро". А тут ми просто дали гроші – нас не зрозуміють",  виступив Левицький.

"Виділяються гроші для громадської організації поза конкурсом. Місто передбачало гроші з бюджету для підтримки проектів ГО, це була конкурсна процедура, то треба було заявлятися. Не вважаю, що це правильно, коли поза конкурсом ГО отримує гроші. Так можна заявляти будь-яку ідею і отримувати фінансування. Ми, з одного боку, декларуємо, що все має бути прозоро і все через конкурси, а з другого боку, самі це порушуємо",  зауважив Вадим Войтик.

Міський голова звернувся до керівника проекту, щоби наступного року організатори півмарафону врахували зауваження. І запропонував членам виконкому затвердити виділення коштів. "Якщо би це був не Филюк і компанія, то ви би помножили на нуль",  закинув Войтик меру.

Врешті зійшлися на тому, що 181 тис. грн знімуть з фінансування робіт із влаштування скверу біля друкарні і "перекинуть" на управління спорту, яке дрібними частинами профінансує потреби.

"Але має звучати: за підтримки міської ради",  висунув умову мер.

Проведення півмарафону-2016 у Франківську міська влада підтримала 50 тис. грн.  

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: