fbpx

Виконком проігнорував прохання мешканців скасувати дозволи на реконстукцію горища по Грушевського, 20

Суспільство 17:18, 20.08, 2014

Виконком Івано-Франківської міської ради не підтримав прохання мешканців винести на сесію питання про скасування містобудівних умов і обмежень на реконструкцію горища по вул. Грушевського, 20.

Нагадаємо, у будинку №20 по вул. Грушевського в Івано-Франківську один із мешканців, Володимир Свиридов, розпочав реконструкцію горища у будинку, який споруджений у 1895 році і є пам'яткою архітектури місцевого значення. Всупереч законодавству будівельники вже вирізали вікно у фасаді будинку.

За висновками КП "ЄРЦ", моральний знос (амортизація) будинку по вул. Грушевського, 20 становить 92%. Натомість інспекція Держархбудконтролю в області встановила, що знос 130-річного будинку – лише 12%.

Мешканці будинку скаржаться, що з початком надбудови у них почали тріскати стіни, і стверджують, що не давали дозвіл на початок реконструкції горища, як це передбачено законодавством.

Начальник відділу генерального плану міста департаменту містобудування і архітектури МВК Олег Баран зазначив, що не бачив висновку ліцензійної фірми щодо технічного стану будинку.

При цьому члени виконкому не підтримали прохання мешканців винести на сесію питання про скасування містобудівних умов і обмежень на реконструкцію горища по вул. Грушевського, 20.

До прикладу, секретар міської ради Микола Вітенко зазначив, що скасування містобудівних умов і обмежень нічого не дасть, тому що забудовник має декларацію на початок будівельних робіт. Він запропонував привести проект на реконструкцію до відповідності.

Щоб заспокоїти людей, виконком рекомендував забудовнику провести технічну експертизу стану будинку, а при залученні експертної організації врахувати думку мешканців.

Нагадаємо, інспекція Держархбудконтролю в Івано-Франківській області провела позапланову перевірку у будинку №20 по вул. Грушевського, встановила відхилення від проектної документації і винесла припис припинити будівництво. Втім, вже наступним пунктом зобов’язала забудовника протягом двох місяців "усунути виявлені порушення шляхом здійснення коректури проекту".

До слова, на цьому ж засіданні виконком без обговорення підтримав рішення про скасування містобудівних умов і обмежень на будівництво по вул. Озаркевича, 22.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: