fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Виконком тиждень думатиме, чи скасовувати містобудівні умови і обмеження на добудову пам’ятки архітектури у Франківську

Виконком тиждень думатиме, чи скасовувати містобудівні умови і обмеження на добудову пам’ятки архітектури у Франківську

16:00, 06.11, 2014

Виконком Івано-Франківської міської ради обіцяв через тиждень розглянути питання про скасування містобудівних умов і обмежень на реконструкцію горища по вул. Грушевського, 20.

Департамент містобудування і архітектури Івано-Франківська виніс на засідання виконкому проект рішення про скасування містобудівних умов і обмежень на реконструкцію горища по вул. Грушевського, 20.

Нагадаємо, у будинку №20 по вул. Грушевського в Івано-Франківську один із мешканців, Володимир Свиридов, розпочав реконструкцію горища у будинку, який споруджений у 1895 році і є пам'яткою архітектури місцевого значення. Мешканці будинку скаржаться, що з початком надбудови у них почали тріскати стіни.

Крім того, прокуратура Івано-Франківська звернулася до міської ради з поданням усунути порушення "шляхом скасування містобудівних умов та обмежень від 2 грудня 2013 року". Прокуратура пояснює, що згідно з законодавством, надбудова чи реконструкція проводиться лише за наявності згоди усіх власників будинку. Однак деякі мешканці будинку відкликали свої підписи, деякі – взагалі не давали згоди.

Раніше виконком вже розглядав питання про скасування містобудівних умов і обмежень на реконструкцію горища в цьому будинку і рекомендував забудовнику провести технічну експертизу стану будинку, а при залученні експертної організації врахувати думку мешканців.

Дочка горе-сусіда Ірина Перевозова пояснила, що виконком не встановив термінів на проведення експертизи, тому виконком не може скасовувати містобудівні умови і обмеження. Як представник забудовника, вона обіцяла звернутися до суду.

Перед прийняттям рішення члени виконкому взяли коротку перерву, після якої відклали розгляд питання на тиждень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: