fbpx

Виконком вирішив збудувати капличку на конфліктній ділянці поблизу озера

Суспільство 13:26, 27.12, 2018

Виконавчий комітет Івано-Франківської міської ради виділив землю під будівництво каплички на розі вулиці Південний Бульвар – Гурика.

Сьогодні на засіданні виконавчий комітет Івано-Франківської міської ради прийняв рішення надати дозвіл Івано-Франківській УПЦ КП на будівництво каплички на земельній ділянці площею 4 га на вулиці Південний бульвар.

"Отримав звернення від Митрополита Івано-Франківського і Галицького Іоасафа щодо виділення землі для каплички Українській Помісній Православній Церкві на ділянці біля міського озера. Спільно з громадою зможемо відстояти цю земельну ділянку", – написав на сторінці у facebook мер. 

Зазначимо, що проект рішення був внесений "з голосу". Міський голова Руслан Марцінків одразу підписав його та анонсував, що вже сьогодні о 16 годині ділянку освятять. 

Нагадаємо, сьогодні зранку Марцінків разом із депутатами встановили намет-"приймальню" біля озера, щоб захистити земельну ділянку від забудовника – підприємця Костянтина Бородайка. Депутати чергують біля палатки по годині, склали графік прийому. 

Зазначимо, історія із цією земельною ділянкою триває з початку 2000-х років. А нещодавно міська рада змушена була відкласти затвердження нового генерального плану міста на невизначений термін через позов фірми "Розважально-відпочинковий центр "Гаразд" Костянтина Бородайка. 

Як писав КУРС, такі методи боротьби із забудовником в мерії застосовують не вперше. У квітні 2016 року у сквері "Первоцвіт" у районі вулиць Пасічна-Витвицького на території, за яку Івано-Франківська міська рада та компанія "Тора-10" сперечаються в суді, виросла капличка. Тоді муніципкальна інспекція з благоустрою склала акт про самовільне будівництво. Згодом на засіданні міського виконавчого комітету самовільну капличку "узаконили" заднім числом.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!  

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: