fbpx

Викрадач шутру з Бистриці-Надвірнянської уклав угоду з прокурором і штрафу не заплатив

Суспільство 19:06, 02.06, 2014

Тисменицький районний суд виніс поблажливий вирок у справі про незаконне видобування з русла річки Бистриця-Надвірнянська на території Березівської сільської ради піщано-гравійної суміші.

4 квітня цього року близько половини восьмої години ранку у селі Березівка Тисменицького району правоохоронці затримали чоловіка, який за допомогою екскаватора марки "ЕО-2621 Г" вантажив шутр на автомобіль марки "КАМАЗ". Затриманому було пред’явлено обвинувачення у "незаконному видобуванні корисних копалин загальнодержавного значення у кількості 2,4 куб. м на загальній площі 35,25 кв. м". Проти підозрюваного порушили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 240 КК України, санкція якої передбачає штраф від 400 до 700 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до 3 років, або позбавленням волі на той самий строк.

Однак 29 квітня між старшим прокурором прокуратури Тисменицького району О. Мельником та підозрюваним було укладено угоду про визнання винуватості, відповідно до якої сторони домовились, зокрема, про узгоджену міру покарання – штрафу у розмірі 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Головуюча на судовому засіданні суддя Тисменицького районного суду М. Хоминець вирішила затвердити укладену угоду.

На судовому процесі обвинувачений попросив застосувати до нього Закон "Про амністію в 2014 році" і звільнити від призначеного покарання, оскільки злочин, який він скоїв, не є тяжким, а окрім того, він має на утриманні неповнолітнього сина. Прокурор не заперечував проти застосування амністії, тож таких аргументів суду вистачило для винесення поблажливого вироку.

29 травня суддя М. Хоминець ухвалила затвердити угоду про визнання винуватості, визнати підсудного винним у скоєному злочині і призначити йому покарання у розмірі штрафу (200 неоподатковуваних мінімумів), від сплати якого звільнити у зв’язку з амністією. 

Техніку, за допомогою якої засуджений вибирав шутр із річки і яка зберігалася як речові докази (екскаватор "ЕО-2621 Г" та вантажний автомобіль марки "КАМАЗ"), було повернуто власникам, які навіть не були фігурантами цього кримінального провадження. Піщано-гравійну суміш у кількості 2,4 кубометри, яка на час судового процесу також зберігалася на території Тисменицького райвідділу міліції, було вирішено передати в дохід держави.  

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: