fbpx

Викрадачі автомобіля хотіли відбуксирувати його за допомогою таксі

Суспільство 11:20, 06.12, 2014

Старший лейтенант міліції дорогою додому на перехресті вулиць в обласному центрі помітив кількох молодих осіб, які штовхали автомобіль. Правоохоронець з’ясував, що "Мерседес" щойно викрали, а відтак разом з колегами, яких викликав міліціонер, затримали чотирьох юних зловмисників.

Близько восьмої години вечора працівник управління карного розшуку УМВС України в Івано-Франківській області з власного автомобіля побачив компанію юнаків, яка силкувалася зрушити легковика з середини дороги. Далі один з хлопців кудись зателефонував, як згодом виявилося, – викликав таксі, щоб відбуксирувати машину.

Міліціонер зупинився біля молодих людей, представився та поцікавився, чиє це авто. Хлопці спробували переконати правоохоронця, що купили його у батька свого знайомого, утім, жодних документів, які б підтверджували це, не змогли надати. Крім того, вони назвали себе вигаданими іменами, про що оперативник довідався телефоном у чергового міськвідділу міліції. Також йому повідомили, що в цьому районі чверть години тому було угнано автотранспортний засіб саме такої моделі, тож, найпевніше, він натрапив на крадіїв, повідомляє КУРС з посиланням на СЗГ УМВС в Івано-Франківській області.

Миттєво відреагувавши на таку інформацію, розшуківець схопив двох юнаків, заштовхав їх до салону своєї автомашини та заблокував вихід. Тим часом два інші хлопці встигли дременути, але довго бігати їм не довелося. Прибулий за дзвінком наряд патрульно-постової служби міліції вистежив та затримав утікачів вже за 20 хвилин. Усіх затриманих доставили до Івано-Франківського міськвідділу внутрішніх справ.

З’ясувалося, що всі хлопці ще неповнолітні, троє – мешканці Івано-Франківська, а четвертий – з райцентру Тисмениця.

Розпочато кримінальне провадження. Хлопцям інкримінують вчинення злочину, передбаченого ч. 2 ст. 289 Кримінального кодексу України (Незаконне заволодіння транспортним засобом). Такі дії караються позбавленням волі на строк від п’яти до восьми років.

Як повідомив заступник начальника Управління – начальник кримінальної міліції УМВС України в Івано-Франківській області підполковник міліції Володимир Марчук, ініціативного працівника, який, перебуваючи поза службою, оперативно зорієнтувався в ситуації та "за гарячими слідами" розкрив злочин і затримав зловмисників, буде заохочено.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: