fbpx

Винуватець ДТП на Івасюка, в якій загинуло двоє людей, чекає вироку під домашнім арештом

Суспільство 10:52, 21.07, 2017

Івано-Франківський міський суд обрав міру запобіжного заходу іванофранківцю, котрий у нетверезому стані 4 січня цього року вчинив ДТП на вулиці Івасюка. Аварія забрала життя двох молодих людей.

Як писав КУРС, в ніч на 4 січня цього року на вулиці Івасюка в Івано-Франківську 18-річний водій ВАЗ-2170 не справився з керуванням та в’їхав у бетонну опору. У ДТП загинули 16-річна дівчина і 20-річний хлопець.

18-річний водій автомобіля і 18-річна пасажирка були реанімовані у тяжкому стані.

Запобіжний захід винуватцю ДТП обрали аж тепер, тому що він лікувався.

У суді сторона обвинувачення, прокурор Тарас Гарасимик підтримав клопотання щодо обрання запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту, підозрюваний просив обрати йому міру запобіжного заходу у вигляді особистого зобов’язання, тобто – відпустити під розписку.

Як йдеться в ухвалі суду, суддя Тарас Антоняк вирішив, що запобіжний захід для винуватця смертельного ДТП у виді особистого зобов'язання є недостатнім. Суд ухвалив обрати запобіжний захід до підозрюваного у вигляді у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Досудове слідство проводилося за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 286 КК України – порушення  правил безпеки дорожнього руху, які спричинили загибель кількох осіб. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до десяти років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: