fbpx

Винуватець смертельної ДТП на Прикарпатті, що заснув за кермом, відбуватиме умовний термін

Суспільство 15:47, 08.11, 2018

Надвірнянський районний суд виніс вирок водію мікроавтобуса "Мегсеdes-Benz Sprinter 130 D", який скоїв ДТП через те, що заснув за кермом. У автобусі був 21 пасажир. Одна жінка загинула.

Аварія трапилася 9 вересня минулого року. Приблизно о 03.25 год. обвинувачений, керуючи автобусом марки "Мегсеdes-Benz Sprinter 130 D", заснув за кермом та з’їхав у кювет. Автобус перекинувся. У ДТП постраждали дві жінки. Одна з них померла у лікарні того ж дня о 7.30 після операції. Друга – була госпіталізована з переломом тазу.

Обвинувачений у суді визнав свою вину у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 286 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, якщо вони спричинили смерть потерпілому).

Чоловік розповів, що має більш як 25 років водійського стажу та навиків керування автобусами. Напередодні аварії знайомий попросив відвезти прочан у Верховину до священика на відправу. У мікроавтобусі їхала 21 людина. Не заперечує, що міг заснути. Отямився він вже в кущах, автомобіль лежав перекинутий на лівий бік і практично всі пасажири попадали на нього. Сам подзвонив у поліцію та "швидку", а потім з іншими людьми, які зупинилися на подію, почав витягувати пасажирів з машини. За час його керування транспортними засобами це перший такий трагічний випадок. Матеріальну шкоду родині потерпілих відшкодував і надалі має намір відшкодовувати.

Суд призначив покарання у виді позбавлення волі строком на три роки. Але на основі ст. 75 КК України звільнив його від відбування призначеного основного покарання у виді позбавлення волі з випробуванням з іспитовим строком на півтора року.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: