fbpx

Випускники коледжів при вступі до ВНЗ не складатимуть ЗНО

Суспільство 13:52, 15.10, 2014

У Міністерстві освіти і науки вирішено відмовитися від ідеї застосування норми, згідно з якою молодші спеціалісти мали вступати на навчання до вищих навчальних закладів за результатами зовнішнього незалежного оцінювання.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби МОН, передає Освіта.ua.

Своє рішення у міністерстві пояснюють опрацюванням пропозицій громадськості щодо умов вступу на навчання в 2015 році, зокрема, про збереження правил вступу молодших спеціалістів при вступі на програми підготовки бакалаврів.

"Врахувавши думку громадськості, Міністерством освіти і науки буде передбачено в Умовах прийому на навчання до вищих навчальних закладів у 2015 році конкурсний відбір на основі освітньо-кваліфікаційного рівня молодшого спеціаліста для здобуття ступеня бакалавра за результатами вступних випробувань", – повідомили у Міносвіти.

Як відомо, наприкінці минулого тижня в освітньому відомстві відбулося засідання третьої робочої групи щодо умов прийому до ВНЗ у 2015 році, на якому було наголошено, що абітурієнти, які мають диплом молодшого спеціаліста, зможуть вступати на ОКР "бакалавр" лише на перший курс вищого навчального закладу і тільки за результатами зовнішнього незалежного оцінювання.

Чи зможуть власники дипломів молодшого спеціаліста вступати до університетів за скороченими програмами підготовки, у міністерстві не повідомляють.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: