fbpx

Виробників та продавців продуктів перевірятимуть без попередження

Суспільство 15:59, 30.11, 2018

До цього дня для Держпродспоживслужби діяв мораторій на перевірки.

Мораторій на перевірки скасовано. 

Вже від початку наступного року заклади харчування, виробників та продавців продуктів харчування перевірятимуть без попередження, повідомила Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

"Заходи державного контролю в 2019 році будуть здійснюються без попередження (повідомлення) оператора ринку, крім аудиту та інших випадків, коли таке попередження є необхідною умовою забезпечення ефективності державного контролю.

Аудит постійно діючих процедур, заснованих на принципах НАССР, проводиться за умови повідомлення оператора ринку не пізніше ніж за три робочі дні до здійснення такого заходу", – зазначили в Держпродспоживслужбі.

Нагадаємо, цього року в Україні фіксували чимало масових отруєнь людей. Зокрема, в закладах харчування та навчальних закладах. Також було чимало випадків продажу в магазинах неякісних продуктів. Одна з причин зростання кількості харчових отруєнь – тривалий мораторій на перевірку бізнесу, зокрема і виробників харчових продуктів, пише ТСН.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: