fbpx

Франківського суддю Булку, якого спіймали на хабарі, дозволили арештувати

Суспільство 10:43, 09.08, 2018

Вища рада правосуддя дозволила арештувати франківського суддю Володимира Булку, якого спіймали 7 серпня на хабарі у 3 тисячі євро.

Сьогодні Вища рада правосуддя розглянула подання Генерального прокурора Юрія Луценка про надання згоди на утримання під вартою судді Господарського суду Івано-Франківської області Володимира Булки, якого було затримано одразу після вчинення тяжкого злочину.

Як писав КУРС, суддю Володимира Булку затримали в одному з ресторанів Івано-Франківська під час отримання 3 тисяч євро хабара від підприємця.

За хабар суддя обіцяв безперешкодний розгляд господарської справи щодо банкрутства підприємства.

Подання членам Вищої ради правосуддя представив член ради Вадим Беляневич.

"Детективами НАБУ здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні від 20 червня 2018 року за підозрою Булки Володимира у вчиненні кримінального правопорушення за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України.

Суддю Булку затримано 7 серпня одразу після вчинення тяжкого злочину. Генпрокурором Юрієм Луценком 8 серпня повідомлено про підозру судді Володимиру Булці. Булка підозрюється в отриманні неправомірної вигоди. До подання додано заяву про вчинення злочину, протоколи, повідомлення про підозру.

Подання Генпрокурора мотивоване тим, що існують ризики, що Булка може переховуватися, знищити документи, незаконно впливати на свідків, вчинити інше кримінальне правопорушення. У поданні вказано, що, враховуючи тяжкість та специфіку кримінального правопорушення, дані про особу, будь-які інші заходи не можуть запобігти зазначеним ризикам",  сказав Вадим Беляневич.

Адвокати судді Булки подали заперечення на подання Генпрокурора. 

Захисниця Булки заявила, що подання Генпрокурора не обґрунтоване, безпідставне і не підлягає задоволенню. 

Вона заявила, що на час затримання у сторони обвинувачення не було достатніх підстав вважати, що Булка вчинив порушення за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України

За її словами, під час повідомлення про підозру Володимиру Булці були грубі процесуальні порушення. "Оскільки повідомлення про підозру підписане Генпрокурором України, належного доручення, яке би уповноважило прокурора САП вручити нашому підзахисному підозру, немає.Тобто на даний час ми бачимо, що вручення нашому підзахисному повідомлення про підозру відбулося неправомірно. Тому ми вважаємо статус нашого підзахисного таким, якому повідомлення про підозру не вручено",  сказала адвокат Булки.

"Оскільки повідомлення про підозру має бути вручено протягом 24 годин з моменту затримання. Такий строк сплив 8 серпня о 13:45. Ми вважаємо, що на даний час наш підзахисний утримується неправомірно",  наголосила захисниця Булки.

Захисники Булки також запевняли, що жодних ризиків для досудового розслідування Володимир Булка не становить. За їхніми словами, Булка не буде впливати на суддів Господарського, Апеляційного та Касаційного судів. Вони стверджують, що Володимир Булка має постійне місце проживання, живе у цивільному шлюбі, має дітей та онуків. 

"Я вважаю, що стороною обвинувачення не достатньо аргументована необхідність обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Я вважаю, що подання не підлягає задоволенню",  сказала захисниця.

Після кількох хвилин у нарадчій кімнаті члени Вищої ради правосудя ухвалили: зодовольнити подання Генпрокурора Юрія Луценка про надання згоди на утримання під вартою судді Господарського суду Івано-Франківської області Володимира Булки.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: