fbpx

"Висловлюємо свою неповагу до теперішньої влади", – у Франківську пенсіонери силових відомств вийшли на протест. ФОТО

Суспільство 10:40, 06.12, 2016

У Франківську всеукраїнську акцію протесту ветеранів та пенсіонерів органів внутрішніх справ, Збройних сил та силових відомств України підтримали близько півсотні людей.

У столиці силовики вийшли під будівлю Верховної Ради, а в областях – до місцевих ОДА. КУРС писав, що прикарпатців на акцію протесту у мережі збирав пенсіонер МВС, полковник міліції запасу, адвокат Володимир Лемчак. 

1

“Хочемо повідомити громадськість, що проводиться мітинг на підтримку всеукраїнської акції щодо пенсійного забезпечення колишніх працівників поліції, СБУ та військовослужбовців. Сьогодні у нас не виконується постанова Кабміну про пенсійне забезпечення працівників цих відомств. На сьогодні багато позитивних рішень судів на користь працівників міліції, поліції, які оскаржували невиконання цієї постанови. Тому Франківщина підтримує всеукраїнську ініціативу, її вимоги і висловлює свою неповагу до теперішньої влади. Держава не тільки нас не поважає, вона не поважає усю правоохоронну систему, яку зараз розвалила. Збулися хороших спеціалістів, а залишили людей, які мають на них компрометуючі матеріали”, – сказав Лемчак.

Мітингувальники хвилиною мовчання вшанували колег, які “загинули з вини бездарних керівників”.

“Ми зібралися, щоби висловити свою позицію. Ми, пенсіонери, не потрібні владі, нас душать тарифами, не піднімають пенсії. Вони просто хочуть нас позбутися!” – висловився учасник мітингу Сергій Чирва.
Він закликав владу “думати і шанувати пенсіонерів”.
Мітингувальники прийняли резолюцію до Кабінету міністрів, ГПУ та голови Пенсійного фонду України, в якій висловили “рішучий протест Кабміну, МВС і ПФ щодо перерахунку пенсій ветеранам силових відомств, який мали зробити ще 1 січня 2016 року”.
У документі учасники протесту вимагають від Кабміну припинити саботаж і негайно взятися прераховувати пенсійні виплати ветеранам силових відомств. Від ГПУ вимагають відкриття кримінальної справи щодо невиконання судових рішень. 
У разі невиконання вимог залишають за собою право на більш рішучі акції протесту, зокрема погрожують “Пенсійним майданом”. 
До протестувальників вийшли заступники голови Івано-Франківської ОДА.
“Ми вважаємо вимоги справедливими. Ми готові своїми супровідними листами підтримати резолюцію мітингу. Сьогодні ми зустрінемося з ініціативною групою і вирішимо, як далі діяти”, – сказав заступник прикарпатського намісника Ігор Пасічняк.
Учасники акції зажадали від влади стіл і стілець. А коли їх винесли, підписали резолюцію. 
2
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: