fbpx

Визначені перші фіналісти національного відбору "Євробачення 2018"

Культура 14:38, 11.02, 2018

Після першого півфіналу національного відбору пісенного конкурсу "Євробачення" у фінал вийшли Laud (16 балів), The Erised (14 балів) та Vilna (13 балів).

У першому півфіналі взяли участь дев'ять учасників: Сергій Бабкін, Сonstantin, Laud, гурти Kazka, The Вйо, Kozak System, Vilna, Pur: Pur та The Erised.

Фіналістів визначила найбільша сума балів від журі та глядачів. За результатами SMS-голосування учасники отримали бали від 1 до 9, де 9 – це найбільша кількість глядацьких голосів. Також кожен учасник відбору отримав бали від суддів. Бал визначався колегіально від 1 до 9, пише zaxid.net.

Лідерами суддівського голосування стали: Laud (9 балів), Сергій Бабкін (8 балів) та Сonstantin (7 балів). Найменше, 1 бал, від суддів отримав гурт Kozak System.

Лідерами глядацького голосування стали: Laud (7 балів), The Erised (8 балів) та Vilna (9 балів). Мінімальний 1 бал глядачі віддали легендарним The Вйо.

Однакову суму балів (13) отримали Сергій Бабкін, Vilna та Pur: Pur. Проте за правилами відбору перевага надається тому виконавцю, якому більше балів поставили глядачі.

До складу журі цьогорічного національного відбору увійшли співачка, переможниця "Євробачення-2016" Джамала, продюсер і композитор Андрій Данилко та Євген Філатов (The Maneken). Музичним продюсером шоу в цьому році став Руслан Квінта.

Другий півфінал відбудеться 17 лютого. У ньому візьмуть участь Illaria, Ingret, Melovin, Julinoza, Tayanna, Kadnay, Yurcash, Mountain Breeze, Dilemma.

Загалом у національному відборі на 63-й пісенний конкурс Євробачення-2018 беруть участь 18 виконавців.

Хто представлятиме Україну у португальській столиці Лісабоні, стане відомо 24 лютого.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: