fbpx

Визначили переможців конкурсу екскурсоводів від БФ Олександра Шевченка "Новий Івано-Франківськ"

Суспільство 12:36, 24.04, 2018

Підбили підсумки конкурсу на найкращу екскурсію "Івано-Франківськ мистецький", який було оголошено в лютому цього року благодійним фондом Олександра Шевченка "Новий Івано-Франківськ".

"Хочемо відзначити, що серед учасників були не тільки ті, хто безпосередньо пов’язаний з вивченням рідного слова, історії, музики чи образотворчого мистецтва. Матеріали екскурсій, подані ними, свідчать про те, що жителі нашого міста цікавляться історією рідного краю, прагнуть зберегти як духовні, так і матеріальні надбання попередників", – зазначила організаторка конкурсу Олександра Мечева.

У номінації "Найкращий гід-екскурсовод" перемогу здобули Андрій Костишин, Василь Костюк, Андрій і Наталія Храбатини. А переможцями у номінації "Найкраща екскурсія" стали: Ігор Дрогобицький, Наталія Зіняк, Уляна Мазурок, Віктор Сівків та Христина Тимошів.  

"Я хотів розповісти іншим про минуле Станіславова, таємниці і загадки, про культуру – і в такий спосіб представити життя тих поколінь, що розбудовували "зорю між Бистрицями" впродовж попередніх віків. Все це для того, щоб мешканці Івано-Франківська і його гості відчули зв’язок поколінь і пройнялися повагою до міста, в якому вони живуть", – сказав історик Ігор Дрогобицький.

Серед переможців конкурсу – лікар-інфекціоніст, асистент кафедри інфекційних хвороб Івано-Франківського медичного університету Уляна Мазурок.

"Моя родина – це корінні іванофранківці. До речі, по маминій лінії ми з роду Маркіяна Шашкевича. Я навчалася у Львові. І мене завжди вражала любов і повага львів’ян до свого міста і тих, хто його будував і формував міську громаду. Оце й спонукало мене пильніше приглядатися до кам’яниць і цікавитися їхньою історією, знайомитися з творчістю прикарпатських митців",  – зазначила Уляна Мазурок.

"Івано-Франківськ – місто з цікавою історією, величезною кількістю старовинних будівель та пам’ятних історичних місць. Маємо цінувати культурне надбання Станіславова та пишатися ним. Саме таким було завдання конкурсу – відкрити місця, повз які ми щодня проходимо і про величну історію яких мало що знаємо. Тому дякую усім учасникам за плідну працю і чудові роботи", – наголосив народний депутат України Олександр Шевченко.

На переможців конкурсу чекають цінні нагороди. Також організатори мають намір визначити основні напрямки з продовження популяризації культурних надбань рідного міста.   

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: