fbpx

4-ті, 9-ті та 11-ті класи: визначили, які іспити цьогоріч складатимуть у школі

Суспільство 16:21, 29.01, 2019

Міністерство освіти визначило перелік предметів, з яких у нинішньому році складатимуть державну підсумкову атестацію школярі.

ДПА відбуватиметься лише у письмовому вигляді, йдеться у підписаному міністром освіти Лілією Гриневич наказі.

Випускники 11 класів складатимуть ДПА у формі зовнішнього незалежного оцінювання.

Учні професійно-технічних училищ і коледжів – українську мову, математику або історію України також писатимуть у формі тестування. Третій предмет на вибір – у своєму навчальному закладі. 

Після 4-го класу школярі складатимуть іспит з української мови (і читання) або мови національної меншини і математики.

Учні, які закінчують 9-й клас, складатимуть іспит з обов'язкових предметів – української мови і математики. Ще два предмети ДПА оберуть за рішенням педагогічної ради. Це можуть бути біологія, географія, зарубіжна література, іноземна мова, українська література, фізика, хімія.

Випускники шкіл складають ЗНО. Обов'язкове тестування  українська мова і література. Інший обов'язковий предмет на вибір  історія України або математика. Третій навчальний предмет зі списку: історія України, математика, біологія, географія, іноземна мова (англійська, іспанська, німецька або французька мова), фізика, хімія.

Для участі у пробному тестуванні зареєструвалося 96 830 осіб. Вони подали 280 тис. заявок. Пробне тестування відбудеться у березні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: