fbpx

Вже півроку ми займаємося прибиранням дурнів з дорожньої сфери, – нардеп Олександр Шевченко

Суспільство 11:59, 22.07, 2015

Народні депутати від Прикарпаття Олександр Шевченко і Юрій Тимошенко висловили позицію всіх 12 прикарпатських нардепів стосовно ремонту доріг на Івано-Франківщині.

Про це нардепи Шевченко та Тимошенко повідомили на спільній прес-конференції. Приводом до неї став виїзд чотирьох прикарпатських народних обранців  Шевченка, Дерев’янка, Довбенка і Матвієнка  на місце ремонту дороги Івано-Франківськ – Львів, що в районі села Більшівці Галицького району.

На місці з’ясувалося, що грубо порушена технологія ремонту дороги. Замість того, щоби посилити основу дороги, її зруйнували. Це, за словами Олександра Шевченка, підтвердили і спеціалісти Державного дорожнього науково-дослідного інституту імені Шульгіна, які також інспектували ремонт.

"Величезні технологічні помилки. Зруйнована основа дороги. Державі нанесені збитки. Представники Інституту Шульгіна дали висновок, що дорожню основу не стабілізували, а зруйнували. Добре, що підрядник пройшов тільки 200 м, а контракт укладений на ремонт 5 км дороги",  повідомив Шевченко.

Вчора, за його словами, в Більшівці на місце ремонту дороги виїжджали і слідчі обласної прокуратури, які зацікавилися порушеннями.

"Тендер пз ремонту дороги в Більшівцях – це мильна бульбашка, в ньому перемогла фірма з досвідом ремонту квартир. Ми пропонували її змінити, але керівництво Служби автомобільних доріг на це не пішло",  сказав Олександр Шевченко.

Обидва народні депутати висловилися від імені всіх 12 нардепів від Прикарпаття, які, так вони запевнили, мають єдину позицію стосовно ремонту доріг на Івано-Франківщині.

Народні обранці вперше об’єдналися, незважаючи на різну партійну приналежність, щоби "вибити" гроші на ремонт прикарпатських доріг. Загалом на цей рік виділено 625 млн гривень. Відтак, нардепи заповзялися контролювати розподіл коштів по тендерах і якість ремонту. Інтриги цьому процесу додає те, що нардеп Олександр Шевченко з фірмою ПБС взявся за ремонт дороги у Львівській області. На трасі Івано-Франківськ – Львів, де працює ПБС, застосовують технологію холодного ресайклінгу, яка дає гарантію від 10 років на експлуатацію верхнього шару дорожнього покриття. В той час як на Франківщині цю саму трасу мали ремонтували, як раніше повідомляв начальник обласної Служби автомобільних доріг Микола Проців, методом заміни верхнього покриття.

"Я категорично проти того, коли ремонт передбачає тільки заміну верхнього шару дороги. Пора покласти край ганебному явищу, коли тендери вигравали ті, хто не володів технологією, але давав більший відкат",  сказав Юрій Тимошенко. Він відзначив, що до нього доходила інформація про збереження системи відкатів на ремонті доріг на рівні 10% від суми тендеру.

"Вже півроку ми займаємося прибиранням дурнів з дорожньої сфери, щоби не робили тих ямкових ремонтів і всього іншого, що давно на дорогах уже не робить світ. Дороги не дають робити дурні у владі. В тому числі і у місті Франківську. Не діло нардепів робити не свою роботу, але ми будемо її робити, поки в дорожню сферу і у владу не прийдуть інші люди",  повідомив Олександр Шевченко.

Його "залізним" аргументом на користь того, що ямковий ремонт на дорогах області має "відмерти" як такий, є практичні розрахунки з досвіду  квадратний метр дороги з ямковим ремонтом коштує так само, як квадратний метр дороги з ресайклінгом, а саме 300 грн. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: