fbpx

Взяв гранатомет і вийшов один на один з танком: за що лейтенант Тарасюк отримав зірку Героя України

Суспільство 17:07, 24.08, 2017

Новоспечений Герой України Василь Тарасюк вважає паради до Дня Незалежності необхідними для нашої країни.

Про це лейтенант розповів у прямому ефірі "Сніданку з 1+1" після того, як отримав орден з рук президента.

"Звичайно, це потрібно. Вважаю, що потрібно показувати людям, які є тут, яка в нас є армія, які в нас зміни відбулися", – каже Тарасюк.

Скромний військовий про свої фронтові досягнення розповідати не любить, тому про його легендарні вчинки розповіла військовий кореспондент ТСН Євгенія Цвєтанська. 

"Коли ми ще не були знайомі, вся Авдіївка казала: ти обов'язково маєш познайомитись з Василем. Це людина, яка вийшла в бою один на один з танком. Він сховав у бліндажі всіх своїх підлеглих, взяв протитанковий гранатомет і почав бій один на один з цією залізною технікою. Не зізнається, скільки в нього контузій, мабуть, до десяти, безліч поранень, але все одно повертався на фронт. Дуже багато військових завдячують своїм життям Василю, бо він витягав їх поранених з-під обстрілів. Брав участь у цих тяжких авдіївських зимових боях. Ми всі чули, яке там було пекло, коли українська армія зайняла позиції бойовиків, і Вася, офіцер 72-ї бригади, був одним з тих бійців, хто йшов попереду", – розповіла кореспондент.

Лейтенант каже, що нині на фронті не вистачає підтримки від співвітчизників, які вже стали ставитися до війни як до чогось буденного.

"Головне – підтримка. Бачиш хлопців, до яких приїжджають небайдужі, волонтери, привозять якусь листівку чи малюнок дітей. Війна, на жаль, для країни стали звичкою, тому кожна підтримка дуже відчувається, навіть і словом, це дуже приємно", – запевнив військовий.

Свої знання та вміння у подальшому офіцер мріє докласти до розбудови українського війська.

"У власному майбутньому – в першу чергу, як в молодого офіцера, як в молодої людини, яка розвивається, – хочу щось змінити. Змінити державу, армію, щоб в майбутньому ми здобули перемогу і змінились так, щоб ми починали відновлюватись не в стані війни, а були готовими до всього", – поділився Тарасюк.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: