fbpx

Покарання винних у вбивстві дитини, відставка Авакова: франківців кличуть на протест під обласну поліцію

Суспільство 13:35, 04.06, 2019

У вівторок та в середу, 4 і 5 червня, Всеукраїнська молодіжна громадська організація "Фундація Регіональних Ініціатив" та небайдужі активісти проводять всеукраїнську акцію протесту "Я не хочу бути наступним!".

"Система влади продовжує тримати у страху своїх громадян будь-якими засобами  від "звичних" штрафів за порушення неіснуючих норм та перевищення службових обов’язків до нападів на громадських активістів та навіть вбивств.

Лише за останній тиждень країну сколихнули кричущі порушення прав людини: незаконне затримання двох протестувальників у Рівному, які вийшли на мирну акцію, та вбивство 5-річного хлопчика нетверезими поліцейськими у Переяславі-Хмельницькому. Ці різні події об’єднує одне – знецінення людських прав та людського життя, свавілля влади та повна безкарність винних.

Вони забирають все  від свободи зібрань до життя. Ми виходимо, щоб сказати "Я не хочу бути наступним!". Закликаємо всіх небайдужих долучитись до акції, адже найменший замах на наші права та свободи зараз може потягнути за собою знищення всіх людських свобод в Україні в майбутньому", – обґрунтовують всеукраїнський протест у "Фундацї Регіональних Ініціатив".

Акція протесту пройде сьогодні, 4 червня, о 19.00 у більш як у 15 містах України: Харкові, Києві, Ужгороді, Краматорську, Кураховому, Кропивницькому, Дніпрі, Чернівцях, Тернополі, Львові, Івано-Франківську та ін. 

Як повідомив КУРСу речник ФРІ, на протест виходять з приводу двох кричущих фактів порушення прав людини в Україні. Перший  це вбивство 5-річного хлопчика у Переяславі-Хмельницькому. Другий  затримання учасників антипрезидентського пікету у Рівному. 

"Ми не просто хочемо нагадати поліцейським, що вони перебувають на службі у суспільства, у громадян, і що ми не дозволимо їм поводитися  подібним чином. Хочемо домогтися покарання винних у смерті дитини, ставимо питання про відставку міністра Авакова",  зазначив Олександр Ожват.

Нагадаємо, громадські активісти Франківська акцією солідарності підтримали пікетувальників у Рівному. ФОТО

В Івано-Франківську протест влаштовують на вул. Сахарова – під будівлею Головного управління Нацполіції в області.

Організовує акцію місцева "Фундація регіональних ініціатив".

Франківські активісти підтримають акцію, повідомила КУРСу громадська діячка Наталія Сербин. 

Соціальні мережі киплять через смерть 5-річного хлопчика із Переяслава-Хмельницького, який помер унаслідок вогнепального поранення від рук п'яних копів.

Поліція Київської області повідомила, що керівники Переяслав-Хмельницького підрозділу поліції Київщини відсторонені від виконання службових обов’язків.  А підозрювані у смертельному пораненні 5-річного хлопчика були затримані і поміщені до ізолятора тимчасового тримання. 

Керівник поліції у Київській області Дмитро Ценов подав у відставку. Таке рішення підримало керівництво МВС та Нацполіції.  

Вчора в лікарні помер хлопчик, якого підстрелили п'яні поліцейські під Києвом. Медики провели складну операцію, але не змогли витягти кулю.

"5-річний хлопчик Кирил, який став жертвою двох п’яних поліцейських у Переяславі-Хмельницькому, що розважалися з вогнепальною зброєю, помер у лікарні. Поранення було вкрай тяжким. У зв’язку із цим прокурори Київської обласної прокуратури змінюють підозру з перекваліфікацією скоєного ними злочину з (хулганство, – ред.) на ч. 2 ст. 115 КК України (умисне вбивство)", – повідомив Генпрокурор Юрій Луценко. 

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: