fbpx

"Я не маю за що виправдовуватися": Онуфріїв не відмовиться від приватизації комунального приміщення поза аукціоном

Суспільство 10:24, 06.06, 2019

Депутат міської ради Роман Онуфріїв, якому належить друкарня "Місто-НВ", зустрівся з франківцями, які пікетували його офіс з вимогою провести прозору приватизацію приміщення за ринковою ціною.

Як писав КУРС, виконком Івано-Франківської міської ради погодив і виніс на сесію питання про включення нежитлових приміщень площею 459,1 кв. м в будинку на вул. Чорновола, 23 в перелік об’єктів, які підлягають приватизації.

Це приміщення з квітня 2016 року орендує директор ТОВ "Місто-НВ", очільник фракції "Свобода" в Івано-Франківській міській раді Роман Онуфріїв.

Згідно з договором, приміщення на Чорновола, 23 площею 459,1 кв. м було здано в оренду за 3099,45 грн + ПДВ. Отже, вартість оренди одного квадратного метра становить 6,75 грн + ПДВ. Реальна ринкова вартість оренди квадратного метра в цьому місці на той час становила не менш як 100 грн за кв. м, а на сьогодні – принаймні удвічі більше.

Остаточне рішення щодо внесення цього приміщення у перелік об’єктів, які підлягають приватизації, має прийняти сесія міської ради, яка відбудеться у п’ятницю, 7 червня.

Сьогодні голова громадської організації "Захист Є" Руслан Мельник та активісти організації прийшли до будівлі на Чорновола, 23 з пікетом. Вони вимагали прозорої приватизації приміщення.

До пікетувальників одразу вийшли власники друкарні Роман Онуфріїв та Петро Гавриш.

1

Голова фракції "Свобода" у міськраді Роман Онуфріїв просив не політизувати питання приватизації, оскільки "Місто-НВ" працювало задовго до ВО "Свободи" і його депутатства.

"Видавництво "Місто-НВ" засноване 20 років тому, тоді не було у Франківську "Свободи", 20 років тому не було у Франківську Онуфріїва-депутата міської ради. Прошу зараз не плутати політику, депутатів, міську раду", – сказав Онуфріїв.

Також Онуфріїв заявив, за оцінкою, зробленою у 2016 році, воно коштує 4,46  млн гривень ( 3,7 млн гривень +ПДВ), але вона уже застаріла. Нову оцінку зробить експерт, вибраний на конкурсі.  

"Дуже легко сказати, що він злодій, а потім йти виправдовуватися. Я не маю за що виправдовуватися",  сказав Онуфріїв.
Онуфріїв запевнив, що приміщення після приватизації не продаватиме.
Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: